KeződoldalEmberekAz orvosok választás elé állították: Vagy elveteti a babát, vagy halva szüli...

Az orvosok választás elé állították: Vagy elveteti a babát, vagy halva szüli meg – Szívfacsaró képeket posztolt megtört a pár

-

A 28 esztendős Justine Zampogna a világ legeslegboldogabb embere volt akkor, mikor megtudta, hogy egy kisbabát hord a szíve alatt. Sajnálatos módon azonban öröme nem tartott olyan sokáig, ugyanis a 16 héten orvosai ijesztő és aggasztó hírt közöltek vele. Az orvos azt mondta neki, hogy vagy átesik egy abortuszon, vagy folytatja a terhességet, de biztos, hogy a gyermek el fog hunyni néhány órával a születése után. A magzatnál anencephaliat diagnosztizáltak, ami a velőcsőzáródási rendellenesség egyik legrosszabb formája. Ezzel a betegséggel csak néhány órán át képes életben maradni egy csecsemő.

A szülők nem egyeztek bele az abortuszba, mert minden vágyuk az volt, hogy találkozhassanak kisbabájukkal még ha csak pár óraerejéig is. Justine olyan gyógyszereket kapott, ami megállította a méhlepény fejlődését. Elmesélte, hogy ez egy rettenetesen nehéz időszak volt számára, amit soha nem fog elfelejteni, ameddig csak él.

A kicsi születésére való felkészülés óriási erőt igényelt részükről – mondta az asszony. Néhány nappal később a kicsi halva született. Az elkövetkezendő néhány órát a szülők a picivel töltötték. Mindketten egyetértettek abban, hogy ez felejthetetlen élmény volt. Szükségük volt erre a kis időre, hogy megnézzék a picit és ugyanakkor elbúcsúzhassanak tőle.

Justine úgy döntött, hogy támogatást kér az internetezőktől, mert úgy vélte van köztük olyan nő, aki átélt már hasonlót. Tévedett. Csak egy száraz szövegezésű orvosi leírást talált. Abban az volt, hogy meg kell osztania másokkal a vele történteket, mert vélhetően csak így nyugszik meg a lelke. Remélte, hogy ezzel a megmozdulással enyhíthet fájdalmán és talán másoknak is vigaszt nyújthat.

“Sírtam szülés közben, de ezek nem búcsúkönnyek voltak, hanem inkább az elfogadás könnyei, hogy a lányom még meg sem született, de már nem is létezik. Egyszerre volt fájdalmas és gyönyörű. A rövidke történetünk lezárása volt.” – írta bejegyzésében.

Pár perccel később kommentcunami indult a posztja alatt. Justine-t meglepte a többi nő azonnali válasza. Csak ezután derült ki számára, hogy sokkal több olyan ember van, aki járt már hasonló helyzetben, de k inkább csendben szenvednek és gyászolnak.

“A legjobban az döbbentett meg, hogy ennyi nő és férfi csendben szenved” – mondta.

Justine úgy döntött, hogy készít néhány emlékfotót, amiről kiderült, hogy az önterápia egyik formája. Később úgy döntöttek, hogy nyilvánosságra hozzák őket. Nem a szenzáció érdekében tették, hanem azért, hogy vigaszt nyújtsanak mindazoknak, akik elvesztették gyermekeiket. Szeretnék, ha már nem éreznék magukat egyedül tragédiájukban.

Egy dologban mindenképpen biztos volt, hogy egyetlen anyának/apának sem szabadna egyedül szembenézni egy ilyen nehéz és fájdalmas helyzettel.

A párnak azóta két csodás gyermeke született, és most boldogan élnek egy családként, de soha nem fogják elfeledni a kis Gigit.

Ezt is olvasd el