KeződoldalEgészségAz újdonsült anyuka egy táblát rakott a kórházi ágya fölé. A rajta...

Az újdonsült anyuka egy táblát rakott a kórházi ágya fölé. A rajta lévő szöveggel fontos dologra hívja fel a figyelmet.

-

Újdonsült anyukának lenni valószínűleg a világ egyik legnehezebb feladata, ugyanakkor a legszebb is. Sajnos, azonban nem mindig zajlanak úgy a dolgok, ahogy azt szeretnénk.

Egy anyának számtalan dologgal kell szembenéznie, ha babát vár, illetve ha már meg is született. Ezek között léteznek olyanok is, melyekre nincs más szó, mint a szívszorító.

Egy újdonsült anyukának odáig kellett elmennie, hogy a kórházi ágya fölé táblát rakott, hogy a nővérek ne kérdezgessék tőle, hogy miért nem szoptatja az újszülöttjét.

Meghan Kozielnek 2015-ben, 26 évesen kettős mastectomiája volt. Azaz, a mellrák miatt eltávolították a kebleit. Így képtelen arra, hogy szoptasson. Természetesen a szoptatás amúgy is személyes döntés, és bizonyos anyák számára nem mindig a legjobb megoldás, de Koziel számára lehetetlen volt.

Egy instagram bejegyzésben leírta a fájdalmait:

„Három évvel ezelőtt, amikor mellrákot diagnosztizáltak nálam, azt hittem, az életem már soha nem lesz a régi. Rengeteg HATALMAS döntést kellett meghoznom az életemben, beleértve a termékenységem megőrzését egy petesejt segítségével. Két év hormonblokkoló gyógyszeres kezelés után (mivel a rák olyan agresszív, és erősen befolyásolja az ösztrogénemet és a progeszteronomat), úgy döntöttem, hogy abbahagyom a gyógyszerek szedését, hogy beteljesítsem életre szóló álmomat, hogy anya legyek!”

Bár volt rekonstrukciós műtétje, egyszerűen nem volt meg az anatómiája ahhoz, hogy anyatejet termeljen. Zavarta őt a nővérek ismétlődő kérdései, hogy miért nem szoptat, ezért készített egy táblát, amelyet az ágya fölé lógatott.

“Nem szoptatós zóna. Bár a szoptatás egy nagyon különleges feladat, kérjük legyen tudatában, mielőtt kérdez. Csodababánkat tápszerrel tápláljuk. Ez nem fogja befolyásolni a jövőjét. Ez a mama egy túlélő.”

Koziel lánya, Kendra Jane (részben onkológusáról kapta a nevét) 2018. szeptember 15-én született.

A személyzetet egyébként egyáltalán nem zavarta a tábla. Sőt! Még hálásak is voltak. Gyermekfoglalkozási terapeutaként korábban is dolgozott kórházban, és tudta, hogy a betegek információi könnyen elvesznek, vagy félrekommunikálódnaka műszakot váltó személyzet között, így a tábla csak egy mód arra, hogy felhívja a figyelmet, és elérje, hogy megosszák egymással.

„Minden olyan anyukának, mint én, akiknek bonyolult egészségügyi problémákkal kell szembenézniük, és a közösségi média trolljaival veszekednek a gyermeked nevelése miatt, azt mondanám… tarts ki! Mindannyiunknak olyan döntéseket kell hoznunk, amelyek a legjobbak a családunk számára, és ez valóban senki másra nem tartozik. Neveld fel gyermeked szeretettel és boldogsággal körülvéve, és az a baba csodálatos lesz.” Mindent összevetve Kendra Jane boldog és egészséges baba.

Sajnos időközben Koziel újabb csomót talált a testében. Az orvosok lipomának (nem rákos eredetű zsírdaganatnak) diagnosztizálták, de további vizsgálatokra van szüksége, hogy végleges diagnózist kaphasson.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el