KeződoldalEmberekAzok a gyerekek, akik az édesapjukra hasonlítanak, felnőttként egészségesebbek lesznek - Íme...

Azok a gyerekek, akik az édesapjukra hasonlítanak, felnőttként egészségesebbek lesznek – Íme a részletek

-

A család a legfontosabb mindenki életében, hisz a gyerek a legnagyobb áldás. A gyermek számára pedig, a szülei jelentik a szeretetet, az állandóságot és a biztonságot. Tudjuk, hogy az anya szerepe rendkívül fontos, ezt senki nem is kérdőjelezi meg. Ugyanakkor az apa jelenléte is formálja a gyermeket, része a bizalom kialakulásának és az általános fejlődésnek. Ez azonban, még nem minden.

Amikor egy új jövevénnyel bővül a család, mindenki találgatni kezd, hogy vajon, kire hasonlít. Ezt azonban, nem tudjuk elsőre ránézésre eldönteni, néhány napnak mindenképpen el kell telnie. Egy tanulmány szerint, azok a gyerekek, akik úgy néznek ki, mint édesapjuk, sokkal egészségesebbek lesznek, mint azok, akik nem hasonlítanak rá. A szakemberek fontos dolgokra hívják fel a figyelmet, mi pedig megosztjuk veled ezeket a részleteket.

Az apák jelenléte rendkívül fontos, ennek meghatározására 715 családot vizsgáltak meg.

A Binghamton Egyetem kutatói 715 család adatait vették figyelembe, ahol a szülők külön éltek. A gyerekek apáit és anyáit öt szakaszban kérdezték meg. Először a baba születésétől számított három napon belül, majd még négyszer ugyanabban az évben. A szülőktől azt kérdezték, hogy a csecsemő kire hasonlít jobban, az anyára vagy az apára. Emellett a babák egészségét egész évben ellenőrizték.

Azok a csecsemők, akik úgy néztek ki, mint édesapjuk, egészségesebbek voltak.

Meglepő módon, az apákra hasonlító csecsemőknél kevesebb betegségről, asztma rohamról, orvosnál tett látogatásról számoltak be, illetve a kórházban is jelentősen kevesebb időt töltöttek. Azt is megfigyelték, hogy az apukájukra hasonlító babák egy évesen jobb egészségi állapotnak örvendenek, mint hasonló korú társaik.

Az apák több időt töltöttek ezekkel a babákkal.

A tanulmány továbbá azt is hozzátette, hogy az apák hajlamosak több időt tölteni egy olyan babával, aki rájuk hasonlít, nem pedig édesanyjukra. A munka mellett havonta átlagosan 2,5 napot töltenek velük. Valamint, szintén jobban bevonják magukat a gyermek gondozásába és a házimunkába is.

Solomon Polachek, a New York-i Binghamton Egyetem professzora, a tanulmány egyik szerzője azt nyilatkozta, hogy az apák szerepe elengedhetetlen a gyermeknevelésben és nagy hatással van az egészségükre is. Egy apával töltött nap tíz százalékkal javíthatja a baba egészségi állapotát.

Az apa és a gyermek közötti szoros kapcsolat serdülőkorban is nagyon fontos.

A Minnesota Állami Egyetem által készített tanulmány szerint azok a serdülők, akik jó kapcsolatot ápolnak édesapjukkal, kevesebb problémát okoznak, kevesebbszer vagy egyáltalán nem kerülnek bajba. Tehát, az apa részvétele a nevelésben ugyanolyan fontos, mint az anyáé.

Te kire hasonlítasz jobban? Édesanyádra vagy édesapádra?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...