KeződoldalEmberekAzonnal kórházba kellett szállítani miután felrakták a műszempilláját. Tanulj a hibájából!

Azonnal kórházba kellett szállítani miután felrakták a műszempilláját. Tanulj a hibájából!

-

Az utóbbi időben egyre több lány és nő csináltat magának műszempillát. Ezt abból kifolyólag is teszik, mert így nem kell reggel a szempillaspirállal bíbelődni, és nem utolsó sorban a 40 fokos melegben sem olvad le az arcukról, szemben a hagyományos szempillaspirálokkal. Fontos megjegyezni, hogy olykor egy műszempilla bőven elegendő a nappali sminkhez. Annyira öltözet, hogy szinte semmilyen másik dekorkozmetikumra nincs szükség, ez pedig megnyugtatja a női nemet. Azt se feledjük el, hogy sokan nagyon rövid pillákkal rendelkeznek, így még a legdrágább szempillaspirállal sem tudnák elérni azt a hosszt, amit műszempillával lehet. Viszont nem mindegy, hogy milyen szakemberhez megy el az ember, mert akadnak olyanok is, akik borzalmasabbnál-borzalmasabb munkát adnak ki a kezükből. Egy összetákolt munka pedig komoly veszélyeket rejthet. De hasonlóan rossz ötlet saját magunknak feltenni a műszempillákat. Hasonlóképpen járt cikkünk főhőse is.

Brandi Marie King az Instagram üdvöskéje, aki az influencerkedés mellett színészkedéssel és modellkedéssel is foglalkozik. Nemcsak Instagram oldalt üzemeltet hanem TikTok profilt is, melyre különböző tartalmakat tölt fel. Nem is olyan régen egy olyan videót töltött fel, melyben felhívja az emberek, illetve követői figyelmét a műszempillák veszélyeire.

@lovebrandimarie

Be careful getting lash extensions ⚠️ ⚠️⚠️ ##lashfail ##lashextensions

♬ original sound – lovebrandimarie

Brandi azon nők közé tartozik, akik néha-néha csináltatnak maguknak műszempillát. Most, majdnem másfél év szünetelés után úgy döntött, hogy megint csináltat. Arra azonban legvadabb álmában sem számított, hogy a kórházban fog kilyukadni. A videója is úgy kezdődik, hogy egy szempillakezelés után be kellett mennie a kórházba, mert egyszerűen képtelen kinyitni a szemét.

Akárhányszor megpróbálkozott vele, kínzó fájdalmat érzett, ezért kénytelen volt mindent csukott szemmel csinálni. Mutatta, hogy épp vár a szemészre és reméli, hogy valami megoldást talál a problémára. Egy pillanatra látható volt, hogy bal szeme igen pirossá vált, így erős a gyanú, hogy valami idegen anyag, test belemehetett, ami nagyon irritálja.

“Rendben srácok, szóval ma reggel új pillákat rakattam és amint végeztünk kinyitottam a szemeimet, ám ekkor nagyon erős, szúró fájdalmat éreztem, és nem tudtam nyitva tartani a szemeim. Fogalmam sincs mi történt vagy mi történik. Most itt vagyok az orvosnál. Nem érzem, hogy szempilla lenne mégis olyan mintha valami folyamatosan karcolná.”

A következő videóban kiderült, hogy Brandinek úgynevezett szaruhártya kopása van. A szemész szakorvos egy géles szemcseppet írt fel neki, amit mindennap kell használnia, míg a tünetek el nem múlnak. A cseppek segítenek csökkenteni a kellemetlen, szúró érzést, így már a pislogás sem fog neki fájni.

@lovebrandimarie

Part 2- Had to go to Optometry ##lashfail ##lashextensions ##part2upnow

♬ original sound – lovebrandimarie

A kellemetlen tapasztalat azonban nem tántorította el attól, hogy a jövőben is csináltasson magának pillákat.

“Mindenkinek azt javaslom, hogy tapasztalt szakemberhez menjen el pillát rakatni és legyen nagyon körültekintő. A történtek ellenére még mindig szeretem a műszempillákat, és valószínű a jövőben is fogok csináltatni.” – mondta

Videói odáig vezettek, hogy követői és rajongói saját tapasztalataikat osztották meg. Többen is posztoltak hozzá képet és videót, hogy lássák mennyire kell figyelni az ilyen szolgáltatások igénybevételénél. Egyesek arról beszéltek, hogy nem is szempillaragasztóval, hanem valamilyen hagyományossal ragasztották fel a pilláikat, mások pedig arról, hogy allergiás rohamot kaptak a ragasztótól.

Ti szoktatok műszempillát rakatni?

Ezt is olvasd el