KeződoldalEmberekBorzalmas tragédia: Inkább végzett velük, minthogy apjuknak adja a felügyeletet

Borzalmas tragédia: Inkább végzett velük, minthogy apjuknak adja a felügyeletet

-

Egy válás sosem megy könnyen főleg akkor, ha a felek nem tudnak megegyezni egymással. Amennyiben nincs házassági szerződés, minden feleződik, a lakás, kocsi, ingatlanok, vagyon…stb. Olykor még a gyerekek felügyeleti jogáért is komoly harcok mennek, s ilyenkor akadnak, akik nem képesek józanul, tiszta fejjel gondolkodni. Pontosan egy hasonló felügyeleti jogvita miatt történt tragédia a lengyel Kopki városában.

Egy édesanya kiontotta saját gyermekei életét majd a sajátját is, mert azt mondta, ha nála nem maradhatnak, akkor apjuknál sem lesznek. A szomszédok meséltek arról, hogy inkább eme barbár döntés mellett tette le voksát ahelyett, hogy odaadta volna az apának az 5 és 6 éves gyerekeket. Elmondásuk szerint a család több évig Németországban élt. Egy évvel ezelőtt az anya visszatért a két gyermekkel és a szüleihez költözött. Az a hír járta, hogy a pár elvált és a férfi németben maradt.

A tragédia akkor történt, mikor a gyerekek apja bírósági végzéssel és egy pártfogó felügyelővel megjelent, hogy elvigye őket. Ezután az anya egy konyhai eszközzel megsebesítette a pártfogó felügyelőt, majd az 5 és 6 éves gyerekkel bezárkózott a fürdőszobába. Az apa próbálta kinyitni az ajtót, de csak sokadik próbálkozásra ment ám elkésett. Addigra mindegyikük eszméletlenül feküdt a földön. Három orvoscsoport dolgozott a helyszínen, hogy újraélesszék őket, de mind hiába.

A rendőrség nem kíván tájékoztatást adni az esetről. Az ügyészség csak annyit mondott, bűnügyi jellegű esemény történt és „sürgős” tevékenységek folynak. A niskói kerületi ügyészség szóvivője azt mondta, hogy a helyszínen “hatalmas tragédia” történt.

Sajnos nem ez az egyetlen családi tragédia, ami Lengyelországban történt. Alig két hónapja Turzanyban egy anya szintén kiontotta fiai életét, mert az apa azzal fenyegetőzött, hogy elveszi tőle. Ezután pont mint jelen esetben, saját magával is végzett.

Ti mit gondoltok?

Ezt is olvasd el