KeződoldalÉrdekességekCsodálatos fényárban úszik a Mikulástroli, ami a rászorulóknak is gyűjt

Csodálatos fényárban úszik a Mikulástroli, ami a rászorulóknak is gyűjt

-

Dorosz Dávid, főpolgármester-helyettes jelenlétében ünnepélyes keretek között indult útjára december 5-én a Mikulástroli. A feldíszített, környezetkímélő és akadálymentes Solaris-Skoda trolibusz egyedi belső dekorációval közlekedik és ajándékokat is gyűjt a rászorulók számára. December 19-ig a 70-es, a 72-es, a 75-ös, a 80A és a 83-as trolibusz vonalán találkozhatnak az emberek a Mikulással, átadhatják ajándékaikat, amelyek a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz Akciója jóvoltából rászoruló családokhoz kerülnek.

Az utasok a kampány keretében együtt trolizhatnak a Mikulással és cipősdobozba csomagolt ajándékait itt adhatják le. Ezeket pedig a BKK juttatja el a Baptista Szeretetszolgálat részére, amely idén már 16. alkalommal kezdte meg ezt a hagyományos adománygyűjtő akciót. Az ajándékok az ország legszegényebb és legtávolabbi részeibe juttatják el, hogy megörvendeztessék a gyerekeket.

Útjára indul a Mikulástroli Budapesten

Gepostet von Szeretlek Magyarország am Donnerstag, 5. Dezember 2019

A troli nemcsak a Mikulás miatt számít különlegesnek, ugyanis káprázatos fényeit körülbelül tízezer darab alacsony fogyasztású LED-ből összeállított fényfüzér biztosítja. Az ünnepi hangulatról különleges, egyedi belső dekoráció gondoskodik. A Mikulástroli mindennap önjáró üzemben meghosszabbított útvonalon jár a belvárosig – a 72-es trolibusz vonalán közlekedve például az Arany János utca helyett a Deák Ferenc térig, a 80A trolibusz vonalán közlekedve pedig a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig jár. Normál díjszabás szerint lehet utazni, a járat közlekedési rendjéről és indulási pontjairól a BKK menetrendjéből, a trolibuszok ikonjára kattintva lehet tájékozódni.

Az E.ON Hungária Zrt. idén először támogatja a Mikulástrolit. Minden járaton egy angyalka is várja az utasokat, aki segít a családosoknak, az időseknek a fel-és leszállásban vagy a csomagok cipelésében, emellett pedig készíthetnek közös képet a Mikulással. Az E.ON emellett apró ajándékokkal is kedveskedik a kicsiknek.

December 19-dike után pedig majd Fénytroliként közlekedik tovább a napi közlekedés részeként január ötödikéig. A Fénytroli majd olyan trolibusz vonalakon is közlekedni fog majd, amelyeket a Mikulástroli ezalatt a két hét alatt nem érint majd. A jármű a későbbiekben nemcsak az esti időszakban, hanem egész nap elérhető lesz a meghirdetett útvonalon, de akkor már ajándékot nem fog gyűjteni.

Ezt is olvasd el