KeződoldalEgészségEgy 10 éves fiú, aki egyik napról a másikra vált erőszakossá -...

Egy 10 éves fiú, aki egyik napról a másikra vált erőszakossá – már anyja is fél tőle

-

Fiona Fleming minden szülő rémálmával találkozott. Az orvosok azt mondták, hogy gyermeke egy ritka és különleges betegségben szenved. Brody erőszakos viselkedését is ez idézte elő, ami nemcsak saját magára nézve veszélyes, hanem anyjára nézve is.

Tavaly áprilisban Brody Fleming anyja, Fiona észrevette, hogy fia viselkedése jelentősen megváltozott. A fiú mindig is különc gyermek volt, ám egyik napról a másikra pszichotikus viselkedést kezdett tanúsítani.

A gyerek félelem nélkül veti le magát a magasból és képes anyjára is rátámadni.

“Áprilisban arra ébredtem, hogy ő egy teljesen másik gyerek. Mintha nem is az én fiam lenne” – mesélte Fiona

“Többször próbált fizikailag bántani, és párszor sikerült is neki. Tiszta kék-zöld folt voltam. Volt, hogy belevágott az ajkamba. Egyszer a függönykarnissal vágott úgy fejbe, hogy ideiglenes látásvesztés alakult ki.”

Anyja elmondása szerint korábban efféle viselkedésre nem volt példa. Fogalma nem volt arról, hogy most kihez forduljon ezzel. Elmesélte, hogy már egészen kicsi kora óta más volt, mint a többi gyerek. Három éves korában nem igazán játszott a korabeli gyerekekkel inkább magában beszélt.

Az elmúlt néhány évben viszont kifordult önmagából.

“Brody képes volt mániákus magasságokból mély depresszióba zuhanni, aztán megint vissza. Ez a hullámvasút többször előfordult nála. Volt, olyan, hogy annyira elborult az elméje, hogy belém harapott. Egyszer pedig arra értem be a szobába, hogy a nyaka köré tekert egy zsinórt. A legdurvább esetünk az volt, mikor kiugrott a szobám ablakán. Annak ellenére, hogy több sérülést is szerzett, olyan pszichotikus állapotban volt, hogy meg sem érezte. Lazán felpattant a bringájára és elkezdett tekerni. Egy rendőr állította meg.”

Brody egészsége hatalmas hatással volt 32 éves anyukájára, aki feladta a munkáját azért, hogy otthon gondozza és tanítsa gyermekét. A legtöbb barátját is elvesztette is viselkedése miatt.

“Brody korábban a nyakánál fogva emelt fel egy másik gyereket. Ezért jelen pillanatban nem igen tud társasági életet élni. Az ablakon való kiugrása miatt kénytelenek voltunk földszinti házba költözni. A legtöbb ember azt gondolja, ez az én hibám, hogy a nevelésemmel hozható össze a viselkedése.”

Brodyt számos orvost látta már, akik szerint a probléma több mindenből is eredhet, például autizmusból és a túl sok képernyő előtt töltött időből.

Fionat azzal is szembesítették, hogy az ADHD, autizmus és skizofrénia gyanúja mellett streptococcus fertőzésekhez társuló gyermekgyógyászati ​​autoimmun neuropszichiátriai rendellenességek (röviden: PANDAS) is társulnak.

Ha sikerül időben elkapni, akkor antibiotikummal kezelhető a probléma, ha viszont nem, akkor a kezelési lehetőségek nagyon lekorlátozódnak.

Fionának egy orvos azt mondta, hogy Brody tesztjei – akinek már kisgyermekként több fertőzése is volt – azt mutatják, hogy PANDAS-ban szenved. Ehhez magánkezelésre van szüksége, amihez sok pénz kell. A gyermeket a portlandi kórházba MR osztályára kell szállítani, és bizonyos vizsgálatokat elvégezni.

A kezelése több, mint 5 millió forintba kerülne. Mivel Fionanak nincs ennyi pénze ezért adománygyűjtésbe kezdett, hátha az emberek segítenek előteremteni a szükséges összeget.

Brody jelenleg napi 28 tablettát kénytelen szedni és a legtöbb anti-pszichotikus gyógyszer. Annak ellenére, hogy felnőtteknek ajánlott adagot kap, még így is gyakran támadó a viselkedése.

Fiona szerint van remény, hogy kigyógyuljon ebből a betegségből, de ehhez az immunrendszerét kell alaphelyzetbe állítani, majd intravénás eljárást alkalmazni végül pedig folyamatos kontrollra vinni.

Édesanyja rendszeresen frissíti posztjait és mindig beszámol fia állapotáról valamint az adománygyűjtésről. Hozzátette, hogy rajtuk kívül biztosan nagyon sok család van még, akik ebben a cipőben járnak, de nem merik felvállalni.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...