KeződoldalEmberekEgy 17 éves lány lábai miatt került be a Guinness Rekordok Könyvébe

Egy 17 éves lány lábai miatt került be a Guinness Rekordok Könyvébe

-

A Guinness Rekordok Könyvébe csak a legkülönlegesebb adottságokkal és képességekkel lehet bekerülni. Nem mindenkinek sikerül, ennek ellenére, akadnak, akik bizony meg tudják ugrani a mércét. Olyan címeket lehet elnyerni, mint a világ legalacsonyabb, legmagasabb, legvékonyabb emberre, de a legtöbb testékszert viselőnek is van ott hely, sőt nemcsak emberek, hanem tárgyak is be tudnak kerülni, mint például a világ legnagyobb LEGO tornya, legnagyobb képeslapja, legnagyobb könyve és még sorolhatnánk.

Cikkünk főhősnője, a 17 esztendős Maci Currin azzal került be a Guinessbe, hogy a világ leghosszabb lábaival büszkélkedhet. A fiatal amerikai nő alakja és magassága is egyszerűen lenyűgöző. Bármelyik világhírű modell megirigyelhetné őt. A modellügynökségek amúgy is kapkodnak a hosszú lábú nők után, szóval nem csodálnánk, ha hamarosan befutna a szakmában.

2020. február 21-én került be a neve a Rekordok Könyvébe, mint a világ leghosszabb lábainak tulajdonosa. Gondos mérések után kiderült, hogy bal lába 135,2 cm, jobb lába pedig 134,3 cm. A 17 éves tinédzser 208,28 centiméter magas, ami azt jelenti, hogy testének 60%-át a lábai teszik ki.

Currin szokatlanul hosszú lába elég figyelemfelkeltő látványosságnak minősül, főleg az utcán. Szinte minden járókelő extrém hosszú lábait figyeli és gyakorlatilag le sem tudják róla venni szemüket. Maci elismerte, hogy az ilyen hosszú lábaknak vannak előnyei és hátrányai is, ezekkel pedig minden egyes nap szembe kell néznie.

Currin, hosszú lábai miatt nagy nehézségek árán tud autóba beülni, és az ajtókon való közlekedés is elég bonyolult számára. A ruhavásárlás sem egy túl jó időtöltés, mert gyakorlatilag az összes létező nadrág rövid neki. Ennek tükrében csak olyan ruhákat tud viselni, amit kifejezetten az ő testére, magasságára szabnak.

Ezzel szemben mindig előnyt élvez mindenkivel szemben, ha valamilyen csapatsportot űz, legyen az röplabda vagy kosárlabda.

Maci már az óvodában is elég magas volt, sőt, ő volt a legmagasabb ezért a gyerekek hamar elkezdték őt bántani és kicsúfolni. A lány viszont annyira kiegyensúlyozott, hogy egyáltalán nem érdekli mások véleménye. 17 éves korára elég nagy népszerűséget szerzett a közösségi médiában. TikTok-ra például rendszeresen tölt fel valamilyen tartalmat. Legnagyobb álma azonban az, hogy modell lehessen, s a jövőben egy nagy-britanniai iskolában szeretne tanulni.

Korábban egyébként már birtokolták azt a címet, amit most Maci megdöntött. Az előző rekorder Yekaterina Lisina (más néven Ekaterina) orosz modell volt. Bal lába 132,8, jobb lába pedig 132,2 cm volt. Lábait egy varrónő és egy orvos is lemérte.

Ekaterina Lisina

Ekaterina elismerte egy interjúban, hogy azért akart bekerülni a Guiness Rekordok Könyvébe, hogy inspirálja az önbizalom hiányában szenvedő nőket. Szerinte a hosszú lábak nem jelentenek akadályt, sőt, néha nagyon hasznos, hiszen sokkal gyorsabb tempóban tud gyalogolni mint bárki más.

Yekaterina előtt is elnyerte valaki ezt a címet, ő pedig nem más volt, mint Svetlana Pankratova kosárlabdázó. A sportolónak 132 centiméteresek voltak a lábai. Ő volt a legelső, aki birtokolhatta ezt a címet.

Svetlana Pankratova

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...