KeződoldalEmberekEgy anya az újszülött ikreivel együtt elhagyta a kórházat. Nem tudta, hogy...

Egy anya az újszülött ikreivel együtt elhagyta a kórházat. Nem tudta, hogy az egyik gyerek nem az övé

-

Az elválasztott ikrek évekkel később találták meg egymást. Hiba történt a kórházban.

1984-ben a varsói Niekłańska kórház felvett az osztályra három újszülött, tüdőgyulladásban szenvedő kislányt. Közülük kettő egy ikerpár volt. Egy hónapos kezelés után mindhármat hazaengedték, de mint kiderült nem úgy, ahogy befogadták őket.

Kasia és Nina egy varsói családhoz került vissza, az Żoliborzban élő Halinahoz pedig a kis Edyta került. Mindkét család meg volt győződve arról, hogy a kórház ugyanazokat a gyerekeket adta át nekik, akiket egy hónappal ezelőtt felvettek az osztályra.

Idővel azonban kétségek merültek fel.

Évekkel később Edyta furcsa dolgokat tapasztalt. Több idegen is Kasiának hívta és fogalma sem volt róla, hogy miért. Egyszer összefutott Kasia legjobb barátnőjével Emíliával, aki felvilágosította arról, hogy mi állhat a dolog hátterében.

“Az utcán találkoztam Kasiával. Amikor felé fordultam nagyon meglepődött. Kiderült, hogy ő Edyta. Szépen lassan rájöttünk, hogy mi történhetett.” – mesélte Emília egy interjúban.

A találkozó során a tizenévesek úgy döntöttek, hogy a legjobb titokban tartani az ügyet. A szüleiknek csak néhány hét múlva mondták el az igazat.

A két család felkereste egymást és átbeszélték a dolgot. Nyilván rájöttek, hogy akkor cserélték össze őket az ápolók, amikor újszülöttként a kórházban kellett lenniük.

A felfedezés örökre megváltoztatta mindkét család életét. Mindenki egyetértett abban, hogy az a legjobb, ha a tinédzserek azokban az otthonokban maradnak, ahol felnőttek. Az érzelmeknek azonban nem lehetett parancsolni. Az ikrek anyja nem tudta megbocsátani magának, hogy nem vette észre a hibát. Depressziós lett.

Ninán is úrrá lett a szomorúság. Nemkívánatosnak érezte magát abban a családban, ahol nevelték. Úgy vélte, hogy ő az akadálya annak, hogy a valódi ikrek újra egy családként élhessenek.

A szülők persze sokáig magyarázták Ninának, hogy örökre a lányuk marad, azzal a különbséggel, hogy nem egy hanem két nővére van. Nina azonban tudta, hogy biológiailag egyik sem a nővére. Ragaszkodott egy DNS-vizsgálathoz, mely minden kétséget eloszlatott.

Kasia és Edyta a találkozás kezdeti öröme után arra a következtetésre jutott, hogy jobban örülnének, ha minden úgy lenne, ahogy régen volt. Edytát nehéz volt kezelni. Nagyon lázadozott a dolog miatt. Úgy érezte, hogy mindenki elutasította őt, beleértve az ikertestvérét is, aki világossá tette számára, hogy inkább Ninát választja testvéreként, akivel az egész életét együtt töltötte.

A két család a bírósághoz fordult, hogy igazságot keressenek. Az ügyet kezdetben egyetlen ügyvéd sem akarta képviselni, míg nagy nehezen valaki el nem vállalta. A kicserélt lányok esete 7 évig húzódott. Az államkincstár 160 millió forintnak megfelelő kártérítéssel zárta az ügyet. A bíróság az ítéletében kifejtette, hogy egyetlen család sem hibás az ügyben. Csak a kórház személyzete a felelős mindezért.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...