KeződoldalÉrdekességekEgy család képtelen volt fizetni a törlesztőrészleteit, ezért egy hetes babájukkal együtt...

Egy család képtelen volt fizetni a törlesztőrészleteit, ezért egy hetes babájukkal együtt kilakoltatták őket!

-

Döbbenetes, hogy emberek százai kerülnek heti szinten az utcára, mert valamely tartozásukat nem tudják fizetni, annyira megemelkedtek az árak és a törlesztőrészletek. Sokan abból a szempontból szerencsésebbek, hogy egy ideig az élő rokonaiknál meg tudják húzni magukat, de mi van azokkal, akiknek már nem élnek a szülei?

Ők sehova máshova nem tudnak menni, csak anya szállókra, vagy az utcára. Történetünk szereplői pontosan ugyanígy jártak, ami egyszerűen hihetetlen.

Nem voltak már képesek fizetni a devizahitel törlesztőrészleteit, ezért nem maradt más hátra, mint a kilakoltatás.

Másfél éves kisfiúkkal és pontosan egy hetes újszülöttjükkel együtt kellett elhagynia otthonát a Szabó családnak. Sajnálatos módon ezzel a helyzettel igen labilis lett a pár és a gyermekek sorsa.

Andor és felesége Nóra, körülbelül tíz évvel ezelőtt vették fel a devizahitelt, mindezt azért, hogy képesek legyenek felújítani házukat. Ám néhány év elteltével már képtelenek voltak a részleteket finanszírozni, pontosan emiatt kellett elhagyniuk otthonukat.

Nóra, azaz Szabóné az RTL Klub Híradójának adott interjújában, könnyeivel küzdve kellett felelevenítenie a tragikus helyzetet. Összesen hatan jöttek a végrehajtótól, akik a szobájuk kellős közepén álltak, és levezényelték a kilakoltatást. Ebben az évben körülbelül 700 családnak kellett elköltöznie saját lakásából, házából, ám itt még nincs vége, ugyanis további 30 ezer család lehet még veszélyben. A kormány még nem jelentett be, kilakoltatási moratóriumot.

A család a férj édesanyjánál húzta meg magát, a házból elhozott dolgaikat pedig egy sátor alatt tárolják a kert végében.

Ezt is olvasd el