Egy édesanya szókimondó üzenete a többi embernek, akik szerint a császármetszés a könnyebbik szülés

Nagyon sok ember mind nők, mind férfiak, de javarészt inkább a nők úgy gondolják, hogy a császármetszés egy könnyű szülés. Ez természetesen nagyon bántó azoknak az édesanyáknak, akiknek át kell ezen esni, mert egyáltalán nem mondható el róla, hogy móka és kacagás az egész procedúra. Erre a műtétre azért van szükség, hogy a kilenc hónapon át dédelgetett kisbabád egészségesen és épségben megszülessen. Mai cikkünkben elhoztunk egy nemrég szült édesanyát, aki őszinte és szókimondó üzenetet tett közzé ezzel a szemléletmóddal kapcsolatban.

Már több, mint 18.000 osztották meg a nő bejegyzését Facebookon. Határozottan szólalt fel azok ellen az emberek ellen, akik azt gondolják, hogy nagyon jó buli a császármetszés, mert ez egy könnyebb út, hogy világra hozd a gyermeked. A nő bejegyzéséhez, friss képeket is csatolt, amin friss hasi hege látszik.

Íme az üzenet, amit közzétett:

“Most pedig egy hosszú és drámai poszt következik:

Aki császármetszéssel szül, az valójában nem is szült, mert nem tapasztalta meg azt, amit egy természetes úton szülő anya… Jó lehet az egyszerűbb utat választani, persze…

Hát hogyne, nincs is jobb érzés a világon, mint mikor egy sürgősségi császármetszést végeznek el rajtad 38 órányi vajúdás után, hogy meg tudják menteni a gyermeked életét, akinek megállt a szíve a hasadban. Az orvosok azt mondták, hogy nincs semmi baj, se komplikáció így nyugodtan megszülhetem természetes úton. Majd egyszer csak azt mondták, hogy mégis császározni kell, mert baj van a gyerekkel. Persze ezt a hírt hallani cseppet sem ijesztő és sokkoló. Egy császármetszés csak a kényelemről és a könnyed szülésről szól, nem pedig arról, hogy egy életet mentenek meg vele. Meg persze, az is egyértelmű, hogy miután végrehajtják a műtétet és összevarrnak másnapra szuperül vagy fel tudsz kelni, ki tudsz menni egyedül pisilni, le tudsz hajolni stb.

Ja nem, bocs csak egy kis szarkazmust alkalmaztam. Ez volt életem egyik legfájdalmasabb és legszörnyűbb eseménye.

Ma már azoknak a kemény asszonyoknak a táborát erősítem, akiknek szintén van ilyen heg a hasukon, ami egyértelmű bizonyítéka annak, hogy csak azért vágták fel őket, mert egy törékeny kis élet hatalmas veszélyben volt. De ilyenkor nem csak a gyermek, hanem az édesanya élete is veszélyben van, hiszen egy ilyen műtétbe bele is lehet halni, ezt persze sokan nem is gondolják, csak azt, hogy ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb szülése. Annak érdekében, hogy az orvosok meg tudják menteni a gyermeked, átvágják a bőröd, a zsírréteged, az izmaid, hogy végre hozzáférjenek a babához. Nyilván én is máshogy képzeltem el a szülésemet, de ez van. Egyáltalán nem állíthatom, hogy könnyű lett volna.

Az emberek bele sem gondolnak, hogy mi mindenre használod a hasizmaidat. Egy egyszerű mozdulathoz, mint mondjuk a felállás, rengeteg hasizmod dolgozik össze. Csak jusson eszedbe, hogy a császár alatt ezeket felvágják, magyarán szólva képtelen vagy őket használni. Amikor az ápolónő megkért, hogy keljek fel, azt hittem menten szörnyethalok attól a fájdalomtól, ami hirtelen belém hasított a szétcincált izmaim és testem miatt. De ugyebár ez a könnyebb szülés.

Hát mindenkinek toll a fülébe, aki abban a hitben van, hogy ez a könnyebbik szülés. Pontosan emiatt az egész procedúra miatt mondom azt, hogy a legerősebb édesanyák közé tartozom. Újra és újra bevállalnám csak azért, hogy lássam a gyermekem gyönyörű mosolyát! Ezen gondolkodjon el mindenki!!!”

Add Comment