KeződoldalÉrdekességekEgy fotós, aki lerántja a leplet az internet tökéletes fényképeiről. 

Egy fotós, aki lerántja a leplet az internet tökéletes fényképeiről. 

-

A mai világban minden a fotózásról és a közösségi oldalakról szól. Most, hogy minden fiatal influencer akar lenni, mondván azzal sokkal jobban lehet keresni, mint iroda, fizikai vagy bármilyen másik munkával. A modern létben nagy hangsúlyt kapnak ezek az oldalak, és ameddig a fiatalok látnak benne fantáziát ez működni is fog. Amúgy is mindenki a telefonján lévő oldalakat pörgeti, hátha valami olyan tartalomra, emberre, videóra, képre bukkan, ami leköti a figyelmüket. A mai fiatalok egyáltalán nem akarnak sokat, kevés pénzért dolgozni, ezért bizony megválogatják, hogy hova mennek el dolgozni, vagy milyen szakirányba helyezkednek el. Az internet világa egy olyan óriási platform, aminek használata soha nem fog kimenni a divatból. Nemcsak azért, mert érdekes információkra lehet bukkanni, hanem mert kecsegtető és szemkápráztató képek is felkerülnek rá, ami vonzza a tekinteteket.

Az Instagram nevű közösségi oldalon inkább a fényképek kapnak szerepet, hiszen azok képesek többet mondani ezer szónál is. A luxus helyekről, szép lányokról, drága holmikról, fitnesztestű csajszikról nagyon sok fotót lehet találni, ám nem minden arany ami fénylik.

Annak ellenére, hogy ezek a képek tökéletesnek tűnnek, tökéletesek helyeket mutatnak be, tökéletesnek tűnő hölgyekkel, még nem biztos, hogy azok úgy is vannak, ahogy elsőre látszanak.

Rengetegen megszerkesztik a képeiket, hogy sokkal jobban vonzza mások tekinteté, különböző filtereket tesznek rájuk, bizonyos képszerkesztő programok segítségével élénkebb színűvé tudják azokat varázsolni.

Gyakorlatilag mindenki ilyen képet, akar ám elsőre sokan úgy hiszik, különleges tudást igényel, pedig nem így van. Az amerikai származású fotográfus Geo Leon úgy döntött lerántja a leplet az Instagram fotóiról.

Bemutatja, hogy nincs szükség külön műteremre vagy egyedi helyekre ahhoz, hogy gyönyörű és lélegzetelállító képek szülessenek.

Leon ügyesen ötvözi a hétköznapi helyeket a szokásos fotós kellékekkel, amiket a mindennapi életben egyedi portrék készítéséhez használ. Mindegyik kép különféle történetet mesél el.

A kreativitása a legnagyobb szövetsége, ezért Leon képes életet vinni az átlagos fotókba is. A különféle tárgyakat zökkenőmentesen be tudja építeni az előre eltervezett forgatókönyveibe.

Varázslatos munkájának titka az őrült kompozíció és a fotószerkesztő készségek vegyítése. Ennek köszönhetően elképesztő képeket tud létrehozni.

“Fotósként mindig csak a végeredményt mutatjuk meg, ám nagyszerű érzés bemutatni mi is rejtőzik valójában a munka mögött.” – mondta a művész.

Munkából összegyűjtöttünk még párat, ami bizonyára a te tetszésedet is el fogja nyerni.

Komplett csapat álla  háttérben, akik különböző munkálatokat végeznek.

Olykor elegendő csupán egy ember segítsége, hogy kivitelezhessék a fotót.

Amint látjuk nincs szüksége különleges tárgyakra ahhoz, hogy zseniális képeket tudjon készíteni.

Van, hogy szimplán csak egy fényvisszaverőt használ ahhoz, hogy élettel telibbek legyenek a képek.

Amint látjuk nincs szükség luxushelyekre ahhoz, hogy ilyen fotók szülessenek.

Ha valakinek van kreativitása, akkor voltaképpen óriási fegyver van a kezében.

A képek készülhetnek egy sáros, mezőn…

vagy akár a “modellek” saját háza előtt is.

De az sincs kizárva, hogy egy autót használjanak helyszínként.

Ti mit szóltok?

Ezt is olvasd el