KeződoldalÉrdekességekEgy ikerpár, akik eltérő bőrszínnel jöttek világra - még anyjukat is ledöbbentették

Egy ikerpár, akik eltérő bőrszínnel jöttek világra – még anyjukat is ledöbbentették

-

A várandósság csodálatos időszak, hisz ekkor változik egy nagyot a nők élete. Ekkor veszi kezdetét egy olyan utazás, ami lehet tele lesz sírással és fájdalommal, de annál több szeretetet, gondoskodást és örömkönnyeket fognak megtapasztalni. Még nagyobb meglepetés éri őket, mikor kiderül, hogy nem egy, hanem két csoda növekszik a szívük alatt. Ezt azzal lehet még jobban fokozni, ha azok az ikrek megjelenésre annyira különböznek egymástól, mint a tűz és a víz. Ma egy olyan ikerpárt fogunk bemutatni, akik nagyon különlegesek. Konkrétan 1:500-hoz annak az esélye, hogy ilyen ikerpár születik. Ma őket fogjuk nektek megmutatni.

Annak ellenére, hogy kicsi annak valószínűsége, hogy ennyire eltérő megjelenésű ikrek szülessenek, mégis történnek ilyen csodák.

Még abban az esetben is, ha tisztában vagy ezzel a tudományos ténnyel, akkor is más valóban szembenézni vele.

Cikkünk főszereplője, Judith Nwokocha egy olyan ikerpár édesanyja, akik 2016-ban látták meg a napvilágot.

“Emlékszem azt gondoltam, hogy a nővérke egy másik pár babáját hozta be nekem.” – emiatt persze senki sem hibáztatja, hiszen az ikrek egyáltalán nem hasonlítottak egymásra.

Kachi-nak egy úgynevezett 2-es típusú oculocutaneous albinismus nevű örökletes betegsége van,mely során a szervezete nem képes elegendő mennyiségű melanint termelni.

Ez az, ami befolyásolja a haja, bőre, szeme színét.

Minden negyedik gyermeknél fordul elő ez a jelenség, ami akkor alakul ki, ha mindkét szülő hordozza az albinizmusért felelős gént.

Annak ellenére, hogy ő fehér bőrrel, világos hajjal és szemmel született teljesen egészséges.

Annyi kellemetlenséget tapasztal, hogy bőre érzékeny a napfényre illetve szemei gyengesége révén szemüveget kell viselnie.

A nigériai származású édesanya jelenleg fotósként dolgozik Kanadában és rengeteget fotózza szeretett csemetéit.

Kachi és Kamsi a szó szoros értelemben véve legjobb barátok.

Persze a szomszédok és a környéken élők számára nehéz elhinni, hogy a gyermekek valóban ikrek lennének.

Az édesanya elmondta, hogy egyáltalán nem zavarja mikor az utcán megfordulnak utánuk.

Sőt az édesanya azért készít róluk ilyen sok képet, hogy megmutassa lányának nagyon is szép gyermek.

Judith többször beszélt már arról, hogy mennyire szerencsésnek érzi magát amiatt, hogy két ilyen csodás gyermek édesanyja lehet.

Azt is elárulta, hogy a megjelenésüket leszámítva nagyon sok dologban hasonlítanak egymásra.

A gyerekek kapcsolata pedig napról napra egyre erősebb lesz. Kétség sem férhet hozzá, hogy nagyon-nagyon jó testvérek lesznek felnőtt korukban is.

Ő itt Judith az édesanya, aki büszkén mosolyog a kamerába.

Bónusz:

Rajtuk kívül van még egy-két ikerpár, akik szintén úgy különböznek egymástól, mint a tűz és a víz. Az egyik Lucy és Maria Aylmer. Az egész világ ismeri már történetüket. Míg Maria anyja vonásait örökölte, addig Lucy édesapjáét. Ennek köszönhető, hogy az egyik barna míg a másik hófehér bőrű lett.

A másik példa pedig James és Daniel Kelly, akik szintén eltérő bőrszínnel jöttek világra. Persze ők nemcsak megjelenésükben különböznek, hanem habitusra is. James igen lelkes, és figyelmes személyiség, akit vonz az iskola világa, ezzel szemben Danielt annyira nem kötötték le a tanulmányok így középiskola után nem is tanult tovább.

Na mit szóltok?

Ezt is olvasd el