KeződoldalEmberekEgy olasz kórház magánstrandot csinált a kórházban élő gyermekek számára, hogy szebbé...

Egy olasz kórház magánstrandot csinált a kórházban élő gyermekek számára, hogy szebbé tegyék a napjukat.  

-

A modern kórházak próbálnak folyamatosan újabbnál-újabb megoldásokat találni arra, hogy betegeik, főleg a kisebbek jól, vagyis inkább jobban és vidámabban érezzék magukat. Például háziállatokkal játszhatnak, kézműves foglalkozáson vehetnek részt… stb. Az olasz Genova kórház úgy döntött, hogy tovább forradalmasítja a lehetőségeket és olyan ötlettel rukkol elő, amire tuti, hogy egyáltalán nem számítanak. A kórház létrehozott egy saját strandot, ahol a gyerekek kényük-kedvük szerint szórakozhatnak.

Ez egy nagyon jó ötlet, ezért gondoltuk elhozzuk nektek a történetet erről a csodáról. Bemutatjuk, hogy a kórházi dolgozók, hogyan tudták kivitelezni ezt a különleges strandot.

A Genovai Gaslini Gyermekgyógyászati ​​Intézetnek van egy rekreációs klubja, mely úgy határozott, hogy valami különleges dologgal lepi meg a kórházban lévő fiatal betegeket. Ezért egy speciális alagúton keresztül az intézet pavilonjait összekötötték egy stranddal, így a kicsik élvezhetik a tengerpart adta lehetőségeket.

A területet „Gaslini strandnak” nevezték el az orvosok, akik úgy vélik, hogy helioterápia részeként is jól alkalmazható, ha a gyerekek a napfénynek és a tenger hangjának vannak kitéve. A tengeri levegőnek számos egészségügyi előnye van, például a gyerekeket feltölti energiával, erősíti a csontokat és javítja az immunrendszert.

Ám ezzel a módszerrel a felhőtlen szórakozási lehetőséget is biztosítják nekik, amivel javul a mentális gondolkodásuk és fizikai egészségük is, sőt enyhíti a szorongás és a depresszió tüneteit.

A privát strand júniustól-szeptemberig van nyitva, ami a kórházi gyermekek és azok gondozói számára ingyenesen igénybe vehető, legalábbis ha orvosaiktól erre engedélyt kapnak. A gyerekek napernyők alatt játszhatnak, nyugágyakon pihenhetnek és élvezhetik a tengerpart adta lehetőségeket, például a strandfocit.

Statisztikai adatok alapján 300 gyermek élvezhette a strandot, ahova amúgy civilek is beléphetnek, de nekik fizetniük kell érte. A helyet nyugdíjasok, családok és kórházai alkalmazottak is igénybe vehetik. 2019-ben a strand látogatói 50%-os növekedést mutatott a tavalyi évhez képest.

Te mit gondolsz erről az ötletről? Szerinted is ezzel szebbé és jobbá tették a fiatalok életét, akik kénytelenek kórházban lenni? Kérjük oszd meg velünk véleményed.

Ezt is olvasd el