KeződoldalEgészségEgy szemorvos elárulja, miért nem szabad soha kisminkelni a vízvonalat - A...

Egy szemorvos elárulja, miért nem szabad soha kisminkelni a vízvonalat – A videó sokakat sokkolt

-

Nagyon sok nő már tini korában elkezd sminkelni. Kezdetben még csak ismerkednek a termékekkel, majd ahogy egyre jobban kitapasztalják, hogyan kell őket használni variálják és bővítik azokat. Eleinte egy könnyed szemceruzával kezdenek, amit az alsó és a felső vízvonalba kennek fel, majd ezt követi kicsivel később az alapozás, púderezés, szemfesték használat, szempillaspirálozás, highliterezés, bronzosítás, pirosítás és így tovább. Sminkesek szerint viszont az alsó vízvonal meghúzásával a nők bezárják a tekintetüket, ami fáradt megjelenést kölcsönöz. Ők azt javasolják, hogy ezt hagyják ki, ha friss, üde arccal szeretnének megjelenni.

Mint kiderült, az orvosok sem igazán támogatják az alsó vízvonal kiemelését. Dr. Brittani Carver-Schemper optometrista olyan gyomorforgató videót tett közzé, mely láttán örökre felhagysz ezzel a sminkelési szokással. A TikTokon megosztott videóban elmondta, hogy páciense tinédzser kora óta használt vízvonalában szemceruzát. Amiért nem támogatja ennek használatát az az, hogy a vízvonalban speciális mirigyek vannak, melyek olajat termelnek illetve választanak ki.

@bettervision

Why not to wear eyeliner on your waterline. ##eyeliner ##eyehealth ##dryeye ##eyes ##meexplaining ##optometrist ##MGD ##PepsiApplePieChallenge

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Az apró faggyúmirigyek, vagyis az úgynevezett meibomi mirigyek olyan olajat termelnek, ami bevonja a szem felületét. Amikor a szem egészséges Dr. Carver-Schemper szerint a váladék “olívaolaj” textúrájú lesz. Viszont ha nem akkor olyan állaga lesz, mint a fogkrémnek. Ennek oka pedig a túlzott szemceruza használat és viselés.

Ilyenkor a mirigyek el vannak zárva és nem képesek normális, egészséges könnyeket termelni. Elmondása szerint ez akár a látást is befolyásolhatja. “A jó minőségű olaj és egészséges könnyek nélkül száraz szem betegség alakul ki, amely befolyásolhatja látásunkat és kellemetlenséget okozhat a szemünknek.” mondta.

Ebben az esetben kerülni kell a folyékony szemfesték illetve szemceruza viselést ezen a területen annak érdekében, hogy egészséges maradjon és normálisan tudjon működni.

@bettervision

Eyelid oil expression ##eyelid ##dryeye ##dryeyedisease ##ChiliDogYumPlz ##eyedoctor ##optometrist

♬ SUNNY DAY – Matteo Rossanese

A videót eddig 13,9 millióan tekintették meg, 2,1 millióan adtak rá valamilyen reakciót és több, mint 27 ezren szóltak hozzá.

“Ezt a videót nézem, miközben szemceruzával húzom ki a szemem.” – írta az egyik követő döbbenten.

“Úgy teszek, mintha ezt nem láttam volna.”

“Úristen és még akkor is szemceruzát visel, mikor az orvos vizsgálja.”

“Ugyanez történt velem is. A vége az lett, hogy ciszta alakult ki a szememen és meg kellett műteni.”

Volt, aki egyáltalán nem értett a doktornővel egyet.

“Hazugság. Egész életemben viseltem szemceruzát és még mindig álomba tudom sírni magam ha úgy van.”

Te kiemelted az alsó vízvonalad? Ezek után még ki fogod?

Ezt is olvasd el