KeződoldalÉrdekességekEgy tanulmány szerint nem mindegy milyen pózban ülsz a WC-n, mert egészségkárosító...

Egy tanulmány szerint nem mindegy milyen pózban ülsz a WC-n, mert egészségkárosító hatása lehet – Te, hogy ülsz rajta?

-

A matematika az élet minden egyes területén megtalálható és ez alól a fürdőszobai dolgok elvégzése sem kivétel. Kiderült, hogy a nagy dolog elvégzéséhez kiválasztott póz, nagy mertékben befolyásolja az egészséget ezért nagyon fontos odafigyelni arra, hogyan is ül vagy épp guggol az ember rajta. A mai cikkünket egy tanulmány segítségével készítettük el, amiben leírták, hogy melyik pózt kell alkalmazni a nagy dolog elvégzéséhez annak érdekében, hogy minden simán és gördülékenyen menjen, valamint ne okozz magadnak semmilyen problémát.

Nézd meg az alábbi fantomképeket és válaszd ki, hogy te miként ülsz a WC-n.

1, Guggoló

Egy tanulmány szerint a guggoló póz a legjobb helyzet a nagy dolgok elvégzéséhez. Természetesen a nyugati emberek számára ez nem feltétlenül ideális, mivel az ottani WC-ket úgy tervezték, hogy az emberek ráüljenek és egy kicsit előre dőljenek.

2, Előredőlés

Szögtől függően előfordulhat, hogy az előrehajlás nem épp a legjobb ötlet. Nagyon sok mindent befolyásol a megfelelő bélpozíció, ilyen például az alkat. Ha “karcsúbb” vagy addig dőlj előre, míg a könyököd el nem éri a térded, ugyanis ebben a pózban reprodukálni lehet a guggolás szögét.

3, Hátradőlés

Ha követjük a fent említett tanulmányt, akkor a guggolás a legkényelmesebb póz a nagy dolgok elvégzéséhez. Ennek tudatában rossz ötlet hátradőlni, mert nem olyan szögbe kerülnek a belek, melyek lehetővé teszik a gyors megkönnyebbülést. Ebben az esetben a medence izom valamint a végbél közötti szög nagyobb erőfeszítést igényel.

4, Tartály fele nézés

Ez nem a legkényelmesebb módja annak, hogy a fürdőszobai dolgokat elvégezd. Egyrészt mert megakadályozza, hogy felvehesd a guggolás helyzetét, ami Giulia Enders szerint még mindig az egyik legoptimálisabb póz. Másrészt egy ilyen szokatlan helyzet arra késztethet, hogy hosszabb ideig maradj a fürdőszobában, vagy arra, hogy jobban erőlködj, ami szintén nem túl jó.

5, Fordított guggolás

Ha az eddigi guggolást trükkösnek tartottad, akkor a fordított guggolást még inkább annak fogod tartani. Igazság szerint a testre gyakorolt ​​hatás ugyanaz, mivel olyan szöget hoz létre, ami lehetővé teszi a dolgok gyors lefolyását. Viszont nagyon kényelmetlen lehet így érdemes inkább a rendes guggolást választani.

Bónusz: Hogyan kapcsolódik össze az érzelmi jóléted?

A nagy dolog elvégzésének megfelelő helyzete fontos, mivel lehetővé teszi annak könnyű távozását. Nemrégiben belga tudósok bizonyították be, hogy a bél-mikrobák befolyásolhatják az idegrendszert, ami hatással van a hangulatra. Viszont egyelőre még nem világos, mi a kapcsolat a mentális egészség és a baktériumok között, de dolgoznak azon, hogy ezt kiderítsék. Igaznak tűnik azonban az, hogy a bélbaktériumok egyensúlyhiánya, amit a rossz póz okozhat, krónikus rendellenességeket idézhet elő.

Te, hogy szoktál ülni a WC-n?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...