KeződoldalEmberekEgyetlen kérdésből kiderül van-e pszichopátiás hajlamod

Egyetlen kérdésből kiderül van-e pszichopátiás hajlamod

-

Szociológusok szerint életünk során minimum egyszer találkozunk pszichopatával. Gyakran eljátszadozunk a gondolattal, hogy a pszichopátiás személyiségjegyekkel rendelkező ember első pillantásra felismerhető. Nagyjából tudjuk, hogy az embereknek milyen személyiségjegyeik vannak, de vajon kiszúrjuk egyből a veszélyes elegyeket?

A társadalom 2-3%-a pszichopata, ám hála a sorozatoknak, thrillereknek ezeket az embereket mindenre elszánt bűnözőként állítják be. A valóság azonban az, hogy kevés pszichopata bűnöző van. Igazság szerint bárhol lehet velük találkozni például munkahelyen, utcán, kávézóban…stb.

A pszichopátiás személyiségjegyekkel rendelkező személy bármilyen szakmában dolgozó ember lehet, postás, könyvelő, vállalkozó és még sorolhatnánk. Sőt, akár a szomszédod is lehet pszichopata.

A pszichopátiás személyiségzavart disszociális vagy antiszociális személyiségzavarnak is nevezik. Az ilyen típusú emberekre az jellemző, hogy gyakran megsértik más emberek jogait, illetve figyelmen kívül hagyják a társadalmi normákat. Olyan zavaró tulajdonságokkal rendelkezhetnek, mint például hazugságra való hajlam, felelősségérzet hiány, impulzivitás, érzelem hiány. Ezek az emberek szó szerint képtelenek arra, hogy egy normális, egészséges és tartós kapcsolatot alakítsanak ki. A férfiaknál háromszor gyakrabban fordul elő, mint a nőknél.

Neked van pszichopátiás hajlamod?

Mások felett könnyű és egyszerű ítélkezni, saját magunkon azonban már kevésbé vesszük észre a hibákat, hiányosságokat. A TikTokon most terjed egy szenzációs videó, ami által ki lehet deríteni, hogy van-e pszichopátiás hajlamunk.

Csupán egyetlen egy kérdést tesznek fel:

“Szeretném, ha becsuknád a szemed, és elképzelnéd, hogy egy sötét, baljóslatú erdőben sétálsz. A szíved a torkodban dobog és különös zajokat hallasz magad körül. Hirtelen meghallod, majd megérzed, hogy valaki liheg mögötted és ekkor rémülten megfordulsz. Mit látsz?”

a) vadállat

b) egy halovány alak

c) árnyék

d) kutya

e) semmi

f) bogarak, rovarok

Biztosan Te is meg fogsz lepődni a válaszon, de a legtöbb pszichopata a kutyát mondja.

A pszichológusoknak még nem sikerült megfejtenie, hogy a pszichopata hajlamúak miért pont ezt a választ adják. Elméletek szerint a kutyák olyan aranyosak, bolyhosak, hogy nem érzik őket veszélyesnek.

Na de vajon mit jelent a többi válasz?

A videót feltöltő TikTok felhasználó szerint teljesen normális ha valaki egy sejtelmes, halovány alakot vél felfedezni, ugyanis az emberek olykor félelmetesek lehetnek. Az árnyék is érthető, hiszen ez gyakran jelenik meg a horrorfilmekben is paranormális jelenségként.

A vadállat nem feltétlenül a félelmet szimbolizálja hanem inkább a fenyegetést. Azonban akik bogarakat láttak, képzeltek oda, azok félnek a rovaroktól, méhektől és a többi csúszó-mászó állattól.

A felhasználó azt is hozzátette, hogy ezt a tesztet, nem kell feltétlenül komolyan venni, inkább egyfajta szórakozás. Semmilyen szakmai kompetenciával nem rendelkezik, amellyel képes lenne diagnózist felállítani.

@sophia.boi

Comment or duet your answer! #psycho #psychopath #fyp #riddle #riddles #riddleswithsophia #forest #imagine #creepy #viral #blowthisup #viralvideo

♬ dont take this too seriously – sophia 🌈🥵🥀

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...