KeződoldalEgészségEgyszerű fertőzésre gyanakodott az orvos ezért nem vizsgálta tovább és hazaküldte -...

Egyszerű fertőzésre gyanakodott az orvos ezért nem vizsgálta tovább és hazaküldte – Hetekkel később elhunyt

-

Nincs is annál nagyobb fájdalom, mint mikor egy szülőnek kell eltemetnie a gyermekét, főleg, ha alig néhány évet tölthetett vele. Sajnos vannak betegségek, melyek abszolút nem válogatnak fiatalt-időset egyaránt megtámadnak. Olykor olyan sokára veszik őket észre, hogy már nem lehet segíteni, de vannak annyira makacs kórok, melyeket ha időben észrevennének se lehetne orvosolni. Az élet ebből a szempontból igazságtalan. Egyetlen szülőnek sem kellene átélnie, hogy eltemesse szeretett gyermekét.

A kis Robbie Elliot családja hasonló borzalmakat élt át, mikor kiderült, hogy három éves fiúk gyógyíthatatlan beteg. Több héttel a tragikus eset előtt Robbiet szülei, Kayleigh Johnston és Corey Wilson elvitték egy orvoshoz, aki fertőzést állapított meg nála. Arra bíztatta a szülőket, hogy vegyenek neki Calpol lázcsillapítót szirupot, ami majd rendbe hozza őt.

A szülők úgy tettek, ahogy az orvos utasította őket, ám a probléma nem szűnt meg. Ezek után elvitték őt a Sunderland Royal Kórházba kivizsgálásra. Először csontvelőgyulladásra gyanakodtak, de miután egyre több tesztet végeztek el rajta világosabbá vált a helyzet.

Az orvosok cisztákat fedeztek fel a veséjében ezért átvitték őt a Newcastle-i Royal Victoria Infirmary-be, ahol a daganatokat kimutatták. Kiderült, nem csak a veséjében van, hanem más szervekben is. Egy CT-vizsgálat tumorokat mutatott ki az agyában, az orra mögött, a szívében és a gyomrában.

Kezdetben azt mondták a családnak, hogy a rák tiszta sejtes szarkóma, amely kezelhető. Ám ezek a remények egy-kettőre szertefoszlottak. Az első órákban még valóban jól reagált a kezelésre, de aztán gyors romlásnak indult. Az orvosok hamar rájöttek, hogy ez a romlás nagyon gyors ütemben zajlik. Kiderült, hogy a rák már mindenhova elterjedt a szervezetében és nem tehetnek érte már semmit.

A hároméves Robbie múlt pénteken családja körében, édesanyja karjaiban végleg lehunyta szemeit a Newcastle-i Freeman Kórházban.

A családnak Robbien kívül még két gyereke volt, akik nagyon szomorúak voltak testvérük elhalálozása miatt. Rengetegen nyilvánítottak részvétet a családnak.

“Felfoghatatlan az a szívfájdalom, amit a család átélt. Őszinte részvétünk, reméljük a kis Robbie megtalálja a nyugalmat és boldogságot a mennyben.”

Mások tisztelegtek előtte, s akadtak, akik azt írták, ezt a fájdalmat egy szülőnek sem kellene megtapasztalnia.

Ezt is olvasd el