KeződoldalÉrdekességekEinstein elméleteinek hála létrejött az úgynevezett "2 órás szabály", mely a legjobb...

Einstein elméleteinek hála létrejött az úgynevezett “2 órás szabály”, mely a legjobb önfejlesztési tréning a világon

-

A mai világban a legtöbb ember sokkal eredményesebbnek tartja az úgynevezett “semmit tevést”, aminek az lehet az oka, hogy a munkahelyen nagyon túl vannak terhelve, és sok a munka utáni elfoglaltság. Viszont a nagy elmék és neves fizikusok tevékenységei pont az ellenkezőjét bizonyítják. Albert Einstein például szeretett álmodozni, és elképzelte, hogyan mennek végbe elméletei a valóságban. Charles Darwin mindig belemerült saját gondolataiba és azokra próbált ráreflektálni. Az önfejlesztési tréningek azonban nagyon hatásosak, és szép eredményeket lehet általuk elérni, így ajánljuk mindenki figyelmébe a cikkben lévő technikákat és tevékenységeket.

1, Einstein elméletei pusztán csak a képzelet szüleményei voltak

A népszerű fizikusnak, Albert Einsteinnek rengeteg gondolkodáselmélete volt. Például az általános relativitáselmélethez képzeletbeli kísérleteket végzett, melyek egy tetőről leeső emberről illetve felvonók felgyorsításáról szóltak. A leghíresebb elméletei, melyek a fizika alapját képezték, pusztán a képzeletének egy részét képezték.

Ha követjük Einstein példáját és a saját fejünkben végzünk el kísérleteket, illetve elképzeljük egy adott helyzet összes lehetséges kimenetelét, akkor könnyebben kapsz arra a kérdésre választ: “Ha ezt megteszem, akkor mi fog történni?”

2, Hagyd, hogy az elméd folyamatosan elkalandozzon

Fordíts több időt arra, hogy egy-egy pillanatra megállj és elgondolkodj az élet értelméről, a céljaidról, elemezd a helyzeteidet és meghatározd a jövőbeli terveidet. Álmodozz többet, mert ezek segítenek fejleszteni az elméd. Dr. Fiona Kerr, az Adelaide-i Egyetem egyik stratégiai tanácsadója szerint sokkal jobb eredményeket érhetünk el az életben, ha nem szabványos helyzetekkel foglalkozunk, illetve ha kreatív ötletekkel állunk elő.

3, Tégy fel magadnak kérdéseket

Vannak emberek, akiknek teljesen normális, ha napi szinten két órát töltenek a Facebook világában, holott sokkal hasznosabb dolgokkal is lehetne helyette foglalkozni. Először is vegyél egy tollat és egy papírt, majd írj fel magadnak néhány kérdést, például “Milyen célokat akarok elérni az elkövetkezendő időszakban, évben? Felgyorsíthatom valahogy a céljaim elérését? Elég inspirált vagyok ahhoz, hogy megcsináljam?”

4, Menj sétálni és élvezd a természetet

A parkban való sétálás egy remek alternatíva, hogy alaposan átgondoljunk olyan dolgokat, amire alapjáraton, a hétköznapok során nincs idő. Egyes kutatások szerint a természetben eltöltött idő jótékony hatással van a mentális egészségre, nem utolsó sorban pedig növeli a kreativitást, és elősegíti a problémamegoldó képességet.

5, Írj magadnak levelet

Ha hiszed ha nem a saját magunknak való levélírás nagyon jó terápiás kezelés is lehet. Ez egy tökéletes módszer ahhoz, hogy megismerjük önmagunkat. Lehetőségünk van megfigyelni saját magunkat, viselkedésünket, érzéseinket, érzelmeinket, gondolatainkat. Hatékony és segítő következtetéseket tudunk levonni a múltra vonatkozóan, és abból újult erővel és nagy elszántsággal tudunk belevágni a jövőbe.

A Northwestern University kutatásai azt mutatták, hogy a távoli jövőre vonatkozó gondolatainak leírása nagyon hasznos. Ez arra késztethet téged, hogy megnézd, mit kell tenned a céljaid elérése érdekében.

6, A heti “2 órás szabály” méltó befektetés lehet

Egy újságíró egy úgynevezett “2 órás szabályt” alkalmazott, ami a sikeres tudósok és filozófusok szokásain alapult és bevallotta, hogy nagyszerű eredményeket ért el általa. Minden egyes héten két órát foglalkozott azokkal a dolgokkal, amiket fent leírtunk. Elmondása szerint sokkal jobban gondolkodott utána. Határozottan jobb befektetés időben, mint a szociális oldalakon való szörfözés.

Na mit szólsz?

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...