KeződoldalÉrdekességekEkkora összegre büntetik azt, aki szilveszterkor tűzijátékozik

Ekkora összegre büntetik azt, aki szilveszterkor tűzijátékozik

-

Sajnálatos módon a koronavírus járvány még mindig tombol és úgy tűnik, hogy egy ideig nem is akar itt hagyni bennünket. A hírek szerint hamarosan megkapja Európa a vakcinát és megkezdődhetnek az oltások. Elvileg Magyarországra is nemsokára megérkeznek, melyről Orbán Viktor miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy ez az egyetlen megoldás, amivel kiiktathatjuk az életünkből a vírust. Elsődlegesen az egészségügyi intézetben dolgozók kapják meg a vakcinát, majd jöhetnek a többiek. Kihangsúlyozta, hogy az oltás nem lesz kötelező… csak az adatja be, aki be akarja.

Viszont, amíg nem ér ide hazánkba az oltóanyag, addig további intézkedéseket vezettek be. Mára már eltörölték a 65 év felettiek vásárlási sávját, mert kikérték az Idősek Tanácsát, akik egyöntetűen azt javasolták, hogy vonják vissza ezt a rendeletet. Ez a múlt hét végére meg is történt, ám teljesen más intézkedéseket hoztak meg.

Példának okáért a kijárási korlátozást nem enyhítették, még mindig csak reggel 5 és este 8 között lehet az utcán tartózkodni. Ebből kifolyólag nem lehet szilveszteri bulikat, utcabálokat tartani, ahogyan petárdázni és tűzijátékozni sem. Sőt, hogy senki ne is szeghesse meg a törvényt betiltották idénre a pirotechnikai eszközök értékesítését, vásárlását.

Akit azon kapnak, hogy ilyen jellegű dolgokat árul, vásárol, illetve használ, a kijárási korlátozás időszakában, azt pénzbüntetésre ítélik. Ennek összege elérheti akár a 150.000 forintnak megfelelő összeget is. Így érdemes vigyázni, hogy senkinek se kelljen a mostani helyzetben ekkora összeget kiadnia. Nem éri meg a félretett pénzünket kockáztatni néhány perc színes látványért, hangos durrogtatásért. A rendeletet hamarosan meg fogják jelentetni a Magyar Közlönyben is!

A karácsonyi családlágotatásokról még nem döntöttek, elmondások szerint december 21-én fogják meghozni a végleges döntést. Lehet, hogy az idei távkarácsony lesz?

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...