KeződoldalEmberekElhunyt két ember, miután beoltották őket a Pfizer és Sinovac koronavírus elleni...

Elhunyt két ember, miután beoltották őket a Pfizer és Sinovac koronavírus elleni vakcinájával

-

A szakemberek folyamatosan arra figyelmeztetnek mindenkit, hogy minél előbb regisztráljanak a koronavírus elleni oltásra, mert létfontosságú, hogy mindenki megkapja a COVID-19 elleni vakcinát. Ám sokan jobban félnek attól, hogy az oltás jár majd valamilyen beláthatatlan következménnyel, ami nem meglepő annak fényében, hogy több haláleset is történt a világon a vakcinák beadását követően.

Beszámoltak halálesetekről az Egyesült Államokban és Európa több országában is, ám bizonyíték még nincs arra, hogy mindezt az oltások okozták. Most pedig Japánban és Hongkongban hunyt el két idős páciens azt követően, hogy az oltópontokon megkapták a kínai, illetve az amerikai koronavírus elleni vakcinákat.

Kedden éjjel a hongkongi egészségügyi minisztérium jelentette be annak a 63 éves, krónikus betegségben szenvedő betegnek a halálát, aki két nappal korábban kapta meg a kínai Sinovac oltóanyagát. A férfi rosszul lett és összeesett, az életét pedig már nem sikerült megmenteni.

Az idős férfi légzési nehézségekkel került a Queen Elizabeth Kórházba, még február 28-án, ám nem sokkal később szívrohamot kapott és elhunyt. Többször is megpróbálták újraéleszteni, de az orvosok nem jártak sikerrel.

A kezelőorvosok tisztában voltak azzal a ténnyel, hogy a beteg már megkapta a Sinovac oltást, ahogy azzal is, hogy semmilyen allergiás reakció nem lépett fel nála. A halál okaként hörghurutot állapítottak meg.

Eddig nem tudták minden kétséget kizáróan megállapítani azt, hogy a vakcina beadása okozta a mellékhatást, ami végül a férfi halálához vezetett, de az egészségügyi hatóságok nyomozást indítottak az ügyben.

Közben Japánban egy hatvanas éveiben járó nő vesztette életét három nappal azután, hogy megkapta a Pfizer COVID-19 elleni vakcináját. A halál fő okaként az agy és az azt körülölelő szövet sérülése miatt kialakuló szubarachnoid vérzést állapították meg.

A japán egészségügyi minisztérium szakemberei szerint egyelőre nem lehet tudni, hogy van-e közvetlen kapcsolat a páciens halála és a védőoltás beadása között, de megvizsgálják a történteket és mindent megtesznek azért, hogy rájöjjenek a tragédia okára.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...