KeződoldalEmberekElsőáldozás után kinyitotta a borítékot -majd úgy viselkedett mint, akit megszállt az...

Elsőáldozás után kinyitotta a borítékot -majd úgy viselkedett mint, akit megszállt az ördög

-

A koronavírus-járvány ellenére a szülők mindent megtesznek annak érdekében, hogy különleges partikat szervezzenek gyermekeiknek. Vannak országok, ahol a fiatalokat szigorú vallási szabályok szerint nevelik, de úgy tűnik, hogy már ezek is enyhülni látszanak. A mostani 9-10 éves gyerekek elsőáldozással szembeni elvárásai meglehetősen magasak. Az eseményre meghívott vendégek közül sokan nem tudják, hogy mennyi pénzt illik a borítékba tenni, ebből pedig időről-időre nagy horderejű botrányok alakulnak ki.

Legutóbb a 37 éves Bożena szervezett elsőáldozó ünnepséget a lányának, Nataliának. Ám az ott történteket nem bírta magában tartani és megosztotta a közösségi oldalakkal. Bożena szerette volna ha lánya elsőáldozása meghittre és szépre sikeredik ezért mindenből a legjobb minőségűt rendelte. Szerette volna ha az egész család sokáig emlékezik erre a napra.

“Hosszú hónapokon át terveztem és szerveztem ezt a napot. Majdnem 40 ezer forintért rendeltem tortát, csak erre a napra varrattam a lányomnak ruhát, a házat pedig belsőépítésszel díszíttettem fel. Szerettem volna ha a kislányom igazi hercegnőnek érzi magát ezen a napon. Sajnos az erőfeszítéseim hiábavalók voltak.”

Bożena nagyon boldog volt, mikor látta, hogy egyetlen gyermeke elsőáldozó lesz. Az egész család figyelte, ahogy az ünneplő ruhába öltözött lány társaival szívébe fogadják Jézust. A nőt nagyon meghatotta ez az esemény. Könnyek gördültek le arcán, mikor látta, hogy komolysággal és tisztelettel viszonyul a szertartás iránt. Látta, hogy fiatal kora ellenére tökéletesen megértette annak fontosságát, ami körülötte történik. Biztos voltam benne, hogy az ünnepség után Natalia mindent megkap, amit megérdemel.

A család a templom kijáratánál várta Nataliat, hogy átadhassák neki az ajándékokat és borítékokat. A köszönet és gratuláció után mindenki elment a buliba, amelyet Bożena szervezett majd leültek vacsorázni. Minden a tervek szerint alakult. Bożena szülei és testvérei megdicsérték a kislányt, s meglepődtek, milyen jól viselkedett az ünnepségen. Natalia anyjának melle csak úgy dagadt a büszkeségtől, hiszen minden anya szereti, ha dicsérik a gyermekét.

Az idilli pillanat akkor ért véget, mikor Natalia a borítékokhoz nyúlt. Mosollyal az arcán bontotta őket ki, s ahelyett, hogy a benne lévő kártyát elolvasta volna elkezdte számolni a pénzt. Hamar rájött, hogy a vendégek nem voltak vele túl bőkezűek.

“Amikor kinyitotta az első borítékot fintor jelent meg az arcán. Úgy éreztem, hogy valami nincs rendben, de reméltem, hogy a többi boríték majd felvidítja.”

Ez viszont nem történt meg. A lány egyre mérgesebb lett, a vendégek pedig ijedten nézték ahogy a gyereknek egyre vörösebb lesz az arca. Akadt olyan vendég, aki egy forintot nem adott a lánynak, helyette X összegű vásárlási utalványt tett a borítékba.

“Láttam, hogy Natalia dühös, de nem gondoltam volna, hogy az egész család előtt jelenetet fog rendezni.”

Miután az utolsó borítékkal is végzett hisztizni kezdett. A lány üvölteni, sírni és csapkolódni kezdett. A borítékokat szanaszét szórta a házban. Perceken belül óriási káosz kerekedett. A vendégek egy része kiment mert nem akarták a hisztit végig nézni. Anyja megpróbálta megnyugtatni, ám ez nem sikerült neki.

A lánynak rosszul esett, hogy legközelebbi rokonai ezt tették vele. Bożena úgy gondolta, hogy lánya viselkedését nézve rokonai téves véleményt alkothattak róla, mert a lány általában nem így viselkedik. Azt állítja, hogy ők felelősek agressziójának kitöréséért. A család egy torz képet látott a lányról, aki egyébként mindig vidám, nyugodt és jó modorú. Voltaképpen a fukarság dühítette fel, ami amúgy nem történt volna meg, ha egy kicsit is odafigyelnek álmaira.

Ti mit gondoltok, jogosan húzta fel magát a kislány?

Ezt is olvasd el