KeződoldalEmberekElütöttek egy 16 éves lányt és cserbenhagyták - mindenki megdöbbent amikor kiderült...

Elütöttek egy 16 éves lányt és cserbenhagyták – mindenki megdöbbent amikor kiderült ki volt a tettes.

-

Sajnálatos módon a mai világban a cserbenhagyásos balesetek egyre nagyobb számban fordulnak elő. Ez egy olyan dolog, amit nem lehet az emberekből kiűzni, mivel ilyenkor a félelem vezérli őket. Leginkább akkor szokott ez előfordulni, mikor valaki nekimegy egy másik autónak, kárt okoz benne és minden adat nélkül elhajt a helyszínről. Mai cikkünkben azonban ettől súlyosabb dolgot követtek el.

Egy 16 esztendős fiatal lány súlyosan megsebesült február 28-án este 18 órakor a Duda Puszczańskie úton. A lányt egy autó gázolta el, s ahelyett, hogy a sofőr mentőt hívott volna az áldozatnak, inkább gyáva módon elmenekült a helyszínről.

A kép csak illusztráció

Miután észrevették a földön fekvő lányt, mentőt hívtak hozzá és beszállították a kórházba. Közvetlenül a baleset után megkezdődött a bűnösök felkutatása. Az az általános iskola is segített a keresésben, ahova a fiatal lány jár. Mikor a nyomozók felfedezték, hogy ki felel a balesetért nem akarták elhinni.

A kép csak illusztráció

A nyomozás kezdetén csak annyit tudtak, hogy egy fehér színű autó ütötte el a lányt. Ezek után szemtanúkat kerestek, akik látták az esetet. 12 nappal később a nyomozók kiderítették a sofőr kilétét, aki nem más volt, mint egy plébános. Kiderült, hogy az egyházfő évek óta Myszyniec szolgál.

A kép csak illusztráció

Ez az információ nemcsak a nyomozókat döbbentette meg, hanem a helyi lakosokat is. Jogosan tették fel a kérdést, hogy kitől várjanak tisztességet, ha nem egy paptól?!

Mirosław T. atyát március 12-én, pénteken vitték el az ügyészségre. A bíróság úgy döntött, hogy a plébános a következő három hónapot őrizetben tölti. Az ügyész kiskorú veszélyeztetésével és segítségnyújtás elmulasztásával vádolta meg.

A kép csak illusztráció

“Mélységesen sajnálom” – mondta Mirosław T. atya azon a napon mikor a rendőrök megtalálták az elkövetőt. Ügyvédjével egyetemben kért bocsánatot a 16 éves lánytól és családjától, majd hangsúlyozta a baleset nem szándékosan történt.

“Szeretnék még egyszer elnézést kérni a sértett féltől és az egész családjától minden szenvedésért. Sajnálatomat fejezem ki az esemény tragikus következményei miatt is. Biztosítom Önt, hogy mindent megteszek az okozott károk kijavítása érdekében szem előtt tartva a folyamatban lévő eljárás előnyeit. Kijelentem, hogy kész vagyok együttműködni a közúti balesettel kapcsolatban a hatósággal” – írta egy közleményben az egyházfő.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...