KeződoldalÉrdekességekÉrkezik a "keleti fenevad" - Akár -30 Celsius fokig csökkenhet a hőmérséklet

Érkezik a “keleti fenevad” – Akár -30 Celsius fokig csökkenhet a hőmérséklet

-

Január közepén rendkívüli hideg érkezik, ami egész Európára kiterjed. A “keleti fenevadnak” nevezett felvidék szibériai hőmérsékletet hoz.

Az időjárásra ma már nyugodtan mondhatjuk, hogy kiszámíthatatlan. Sajnos nincsenek évszakok, a tél pedig nem is létezik, legalábbis hazánkban. Évek óta nem volt fehér a karácsonyunk, néha mínuszba megy a hőmérő higanyszála, máskor pedig decemberben is 25 fokot mérünk. Az évszakok megőrültek, már semmi sem a régi.

Abban azonban mindannyian egyet értünk, hogy a télnek hidegnek és havasnak, a nyárnak pedig melegnek kellene lennie. Már csak álmodozunk arról, hogy szánkózhassunk vagy hógolyózhassunk egy jót, hiszen havat maximum képen látunk.

A meteorológusok azonban most sokkoló híreket közöltek. Európa fölé szibériai levegő húzódik, ami korábban már elnyerte a “keleti fenevad” elnevezést.

A kifejezés onnan származik, hogy a szibériai magas hőmérséklet rendkívül alacsony levegőt hoz, ami azt jelenti, hogy a hőmérők higanyszála mínusz 30 fokig süllyedhet. A szakemberek január közepére jósolják a vadállat érkezését. Január 16-17-én Európa fölé érkezik, ami nagyon alacsony hőmérsékletet és havazást eredményez majd.

Akár 20-40 centiméternyi hó hullhat, ami megnehezíti majd a közlekedést. Európa lakossága megtapasztalhatja a szibériai telet, ami azt jelenti, ha utcára akarunk menni, akkor nagyon vastagon fel kell öltöznünk.

A szibériai fagy átveszi a hatalmat egész Európában. A skandináv országokban mínusz ötven fokot is mérhetnek, illetve az európai országok többségében nagy mennyiségű havazás várható. Ugyanakkor Franciaországban, sőt, még Spanyolországban is lehet havazásra számítani.

A meteorológusok azt állítják, ezzel véget is ér majd a tél, ugyanis február elején már tavaszi időjárásra van kilátás.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...