KeződoldalEmberekEz a 10 testhelyzet, rengeteg mindent árulhat el rólad!

Ez a 10 testhelyzet, rengeteg mindent árulhat el rólad!

-

Ha állásinterjún esetleg konferencián vagy rendezvényen kell részt venned részt vagy csak szóba elegyedsz valakivel, akit először látsz, a sikeres kommunikáció 58%-ban a nonverbális kommunikáción múlik. Ezért hoztunk el néhány ilyen jelet, amire célszerű odafigyelni, ha szeretnél egy második randit, esetleg még egy céges megbeszélést.

Túl sok gesztikuláció.

Ügyelj a kezed mozgására. Ha valaki túlságosan is mozgatja a kezét és úgy próbál magyarázni, az a bizalom és a szakmaiság hiányának egyik jele lehet. Az idegességet sugalló mozdulatok, mint a hajcsavarás, körömrágás, ajak harapás aggodalmat kifejező mozdulatok.

Testtartás.

A görnyedt és púpos testtartás hanyagságot tükrözhet. Ha ilyen pózban ülsz például egy széken akaratlanul is azt az üzeneted a többieknek, hogy téged semmi sem izgat.

Tenyérdörzsölés.

Ha nincs valami hátsó szándékunk, ne dörzsölgessük a tenyerünket nyilvánosan, mert azt az üzenetet továbbítja a többi embernek, hogy megpróbálod átvágni őket.

Lábak helyzete.

”A” póz: egy bizonytalan és álmodozó ember képét vetíti ki.
“B” póz: védekező, távolságtartó esetleg zárkózott emberek egyértelmű jele.
“C” póz: A dominanciát és az arroganciát szimbolizálja. Nem minden helyzetben célszerű így helyet foglalni, mert tiszteletlenségnek vehetik.
“D” póz: nyitott gondolkodású és higgadt emberek lábtartása.
“E” póz: a legnőiesebb lábtartás és üléspóz, mi létezik.

Szemkontaktus.

A szemkontaktus mellőzése, szakszerűtlen, főleg egy üzleti megbeszélésen. Bizonyos szituációkban bizonytalannak vagy tiszteletlennek minősül. Carol Kinsey Goman szakember szerint, a túlzott szemkontaktus már nem helyénvaló, ugyanis ellenségesnek minősülhet.

Tükörpóz.

A tükörpóz egy nagyon optimális testtartás, ami lehetőséget biztosít, arra, hogy kapcsolatot építs ki egy másik személlyel. Bizalmat ébreszt másokban, és bensőségesebb beszélgetésre számíthatsz általa.

Mosoly és bólintás.

A mosolyt tökéletes nonverbális üzenetként is használhatunk, ami azt mutatja a partner felé, hogy figyelmünk az övé. A mosolyra egyszerűbb figyelni, mint a lábak vagy karok helyzetére, ugyanis a mosolyra gyorsan és egyszerűen lehet válaszolni.

Kézfogás.

A gyenge kézfogással rendelkező emberek bizalomhiánnyal küzdenek. A túl erős kézfogás pedig nagyon is agresszív cselekedetnek tekinthető. A legrosszabb kézfogásnak a “nedves hal” nevű kézfogást titulálták, ugyanis nem elég, hogy gyenge és hideg még izzadt is a másik fél keze, ami egy olyan embert jellemez, aki elég gyenge mentalitással bír.

A karok elhelyezkedése.

A karba tett kézzel való állás esetleg ülés, védekező helyzetet, vagy nemtetszést fejez ki. Ha a kar párhuzamosan húzódik a test mellett azt jelenti, hogy nyitott személyiség vagy.

Babrálás.

A hajjal, kézzel, telefonnal vagy egyéb más dologgal való babrálás rendkívül zavarhatja beszélgető partnerünket, ugyanis gyengeséget és zavarodottságot jelképez. Ha további randevút szeretnél, ne nézegesd a telefonod, és ne bambulj el, miközben a másik beszél hozzád. Ez annak a jele is lehet, hogy nem érdekel mit mond.

Ezt is olvasd el