KeződoldalÉrdekességekEz a 10 változás következik be az életedben, ha kiiktatod a negatív...

Ez a 10 változás következik be az életedben, ha kiiktatod a negatív embereket az ismerőseid közül

-

Azt már mindenki tudja, hogyan lehet elérni az egészséges megjelenést, de ismételten leírjuk, folyamatos sportolást, egészséges táplálkozás, vitaminok szedése, elegendő mennyiségű alvás, sok folyadék…stb. Az, hogy ennyire odafigyelünk a megjelenésünkre, még nem jelenti azt, hogy lelkileg is tökéletes állapotban vagyunk. Na de mi is kell a mai világban ahhoz, hogy valaki kiegyensúlyozott, nyugodt, vidám és boldog legyen. Nos, néha elegendő egy szerető család, egy jól menő párkapcsolat, jó munkahely, és kedves barátok, ám van még valami, ami nagyon sokat nyomhat a latban. Ez pedig nem más, mint a szociális oldalak, és az azon tobzódó emberek. Sajnos egyre több és több negatív poszt és komment keletkezik nap, mint nap, ami egy idő után rátelepedhet az ember hangulatára, kedvére, lelkére. Annak érdekében, hogy kiküszöböld ezt a problémát jó pár lépést meg kell tenni. Ha ez megtörténik ezek a változások lépnek majd onnantól fogva életbe.

1, Sokkal vidámabb leszel

A túl sok információ és hírértékkel rendelkező cikk hosszútávon nem tesz jót az ember lelkének. Ez azért van, mert a sok negatív hangvételű adat, esemény, hír szorongást idézhet elő, amivel köztudottan jön a frusztráltság, ingerültség, idegesség. Annak érdekében, hogy a lelked kellőképp lenyugodjon, feltöltődjön inkább olvass kevesebb hírt és nézz több vicces tartalmat. Ezzel te magad is sokkal vidámabb, sőt akár boldogabb is lehetsz.

2, Nő az önbizalmad

Úgy fokozhatsz még a hangulatodon, ha olyan cikkeket, posztokat, képeket, mémeket teszel ki a saját faladra, hírcsatornádra, mi pozitív és vidám hangulatú, illetve ami nem csak te, hanem mások is képesek nevetni. Ez alatt jó pár pozitív kommentet szedhetsz össze, ami csak táplálja az önbizalmad. A negatív dolgok kiszűrése, elkerülése rengeteget javíthat a hangulatodon.

3, Elkerülöd a cirkuszt

A folyamatos veszekedés, negatív kommentelők, posztolók bejegyzésének olvasása a te hangulatodat is elkezdi lehúzni. Sajnálatos módon egy ilyen spirálba nagyon könnyű bekerülni, viszont irtó nehéz kikerülni. Csak és kizárólag úgy tudod a hangulatodat feljebb tornázni, ha likvidálod a negatív embereket az ismerőseid közül és kiköveted azt az oldalt, ahol túl sok kritika, bántó megjegyzés van.

4, Bevonzod a pozitív személyeket

Ha olyan emberekkel veszed körül magad, akik elég pesszimisták, akkor egy idő után te magad is azzá válsz, ha viszont épp ellenkezőleg, vagyis optimista személyekkel vagy akkor viszont tele leszel pozitivitással. A túl sok negatív ember csak leszívja az energiád, a pozitív gondolkodásúak viszont feltöltik. Ilyenkor nem kérdés, hogy milyen személyek társaságában szeretnél lenni vagy milyen posztot szeretnél olvasni. Szakemberek is állítják, ha sok a pozitívum, akkor több az energia is.

5, Jobban teljesítesz a munkában

Az emberek hajlamosak az elején, vagy félúton feladni a céljaikat. Ennek egyébként az az egyik oka, hogy túl sok rossz veszi őket körül, ami egyáltalán nem lendíti őket előre. Ha viszont odafigyelnek arra, hogy optimista emberek társaságában legyenek, optimista felfogású oldalakat kövessenek, vidám témájú cikkeket olvassanak, akkor megnő bennük a tettvágy és hajtani fognak, hogy elérjék álmaikat. A pozitív gondolkodástól egyébként a lélek is sokkal egészségesebb lesz.

6, Szabadabb légzés

Amint száműzöd a sok rosszat, rossz embereket, bejegyzéseket, posztokat a kietlen, mogorva és pesszimista szociális oldalad egy kettőre kicserélődik és megtelik élettel, fénnyel. Ha ez megtörténik akkor bármennyiszer is gördíts végig a hírfolyamon nem fogsz egy negatív hangvételű kommentet látni. Ez legalább annyira felszabadító érzés, mint mikor egy hosszabb nátha után képes agy tisztán lélegezni.

7, Kevesebbet ítélkezel

Vannak olyan emberek, akik mindenben találna hibát, és képesek szinte minden pillanatban valamit, valakit megkritizálni. Amennyiben ezt folyamatosan hallgatod, te is ilyenné válsz. Ez képes mérgezni a lelket, ezért idejében kell cselekedni. A legjobb megoldás, ha a kritizálós embereket hanyagolod és olyanokkal veszed körül magad, akik inkább simogatják a lelked. Ezzel a módszerre te sem fogsz annyit ítélkezni mint előtte.

8, Hangulatjavító hatással bír

Bizonyára te is voltál már úgy, hogy olyan cikket néztél a neten, ami egyáltalán nem öntött el jó érzéssel, boldogsággal. Ez ugyanolyan hatással van rád, mint a negatív emberek, vagyis lehúznak az életről és kiszívják az energiádat. A változást viszont csak te tudod elérni mégpedig úgy, ha olyan posztokat osztasz meg, ami vidámsággal tölt el. Gondold végig, hogy mennyi boldog pillanatot élhettél volna meg, ha bosszankodás, idegeskedéssel, negatív kommentek írása helyett inkább valami pozitívval töltöd meg az oldalad.

9, Sokkal hálásabb leszel

Az emberek egyszerűen képtelenek örülni az élet apró örömeinek, amivel csak még tovább fokozódik bennük az elégedetlenség és a rosszkedv. Neked viszont példát kell mutatnod és meg kell látnod, a legeslegkisebb dolgokban is a szépet és a jót. Minél több pozitív gondolattal látod el magad, annál vidámabb leszel te is, sőt hálásabb leszel ezekért a dolgokért, mint a nagyobbakért.

10, Sokkal kedvesebb leszel másokkal

Mivel száműzöd a sok pesszimista embert az ismerőseid közül, így kevesebb negatív hangvételű kommentet olvashatsz. Ebben az esetben előtérbe kerülnek a kedves emberek, pozitívabb kommentek és te magad is kedvesebb leszel másokkal. Szakemberek szerint is az optimizmus jótékony hatással van a lélekre. Minél kedvesebb vagy annál kedvesebbek lesznek az emberek is. Ez egy oda vissza működő játszma.

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...