KeződoldalEmberekEz a 13 igaz illusztráció bemutatja, milyen hatással van ránk a modern...

Ez a 13 igaz illusztráció bemutatja, milyen hatással van ránk a modern technológia

-

A modern technológia jó és rossz módon is meg tudta változtatni az életünket. Természetesen leegyszerűsítette az életet, a mindennapi feladatokat, hiszen már nem kell sorban állni a postán, ha be akarod fizetni a csekkeket és nem muszáj lemenned a boltba, mert ma már házhoz lehet őket kérni. Viszont van rossz oldala is még pedig az, hogy egyre több komplexusban szenvedő ember van, akik önbizalomhiánytól szenvednek. Olyannyira beszippantotta őket a közösségi média, hogy azt gondolják csak ott találhatnak rá saját magukra. A társas kapcsolatok szinte már egyáltalán ne fontosak, mert mindenkit annyira lekötnek a posztolások, képszerkesztések, szelfizések, kommentelések stb. Mai cikkünkben elhoztunk néhány képet, ami bemutatja, milyen hatással van ránk a modern technológia.

1, A mai modern világban már szinte életünk szerves részét képezik a mobiltelefonok, amik nélkül már el sem lehet képzelni az életet. Szó szerint olyan, mintha a kezünkbe ragadt volna a készülék.

2, Az emberek annyira belefeledkeznek a telefonjukba, hogy észre sem veszik, hogy szép lassan meggörbül a hátuk és már bukfencezni tudnának tőle.

3, A mai fiatalok csak nyomják nyomják, nyomják a telefonjukat és egyáltalán nem koncentrálnak egymásra. Bezzeg régen minden más volt, ezért lehet még látni turbékoló, kézen fogva sétáló időseket az utcákon.

4, Sajnálatos módon az okostelefonok teljesen beszipolyozzák az embereket. Így képtelenség tőlük megszabadulni.

5, A legtöbb pár lefekvéskor nem egymással foglalkozik, hanem saját készülékeiket egymásnak háttal nyomkodják, mert számukra fontosabb az, amit a világhálón látnak, mint ápolni a kapcsolatukat.

6, A közösségi oldalaknak, így a Facebooknak is csak marionett bábuk vagyunk, akiket úgy táncoltathatnak, ahogy akarnak.

7, A társas kapcsolatok kiépítése miatt képtelenek egyesek odafigyelni azokra a dolgokra, amik igazán fontosak. Ilyen például a gyereknevelés.

8, Sokan azt gondolják akkor lesznek valakik, ha a Facebookon lévő embereknek megfelelnek, pedig ez nem így van. Azért, hogy kedveljék őket, szinte bármit képesek megcsinálni.

9, A közösségi média nagy mértékben átmoshatja az emberek agyát, sőt teljes mértékben meg tudja változtatni a gondolkodásmódjukat.

10, Semmi másból nem áll az élet, csak a telefon, tablet, laptop nyomkodásból, na meg az egészségtelen ételek és italok elfogyasztásából. Ezzel pedig mi magunk írjuk alá a halálos ítéletünket.

11, Anno a folyamatos Pokemon GO-zástól sokan megsérültek, hiszen csak és kizárólag a telefonra összpontosítottak így nem figyeltek arra, hogy hova is lépnek, vagy milyen autó elé sétálnak ki.

12, Sokan azt szajkózzák, akinek nincsenek felkérései, üzenetei, csoportértesítései az nem is ember. Nyilván vannak okosabb emberek is a földön, akik nem akarnak beállni a sorba a nyájat követni. Természetesen az ilyeneket kiközösítik.

13, A szezonális munkák során, amikor valamilyen nagyszabású rendezvény vagy ünnep lesz, akkor a munkáltatók addig hajtják a munkavállalóikat, amíg ki nem dőlnek a fáradtságtól.

Te mit gondolsz erről a világról?

Ezt is olvasd el