KeződoldalEmberekEz a 6 fejtörő, 94%-os pontossággal elmondja, mennyire tudsz logikusan gondolkodni.

Ez a 6 fejtörő, 94%-os pontossággal elmondja, mennyire tudsz logikusan gondolkodni.

-

Bizonyára te is láttál már olyan filmeket vagy olvastál olyan könyveket, amikben rejtélyeket oldanak meg úgy, mint Sherlock Holmes, Hercule Poirot, Miss Marple, Philip Marlowe vagy épp Columbo felügyelő. Nos, ahhoz, hogy valaki jó detektív legyen leleményességre, szemfülességre, jó logikai gondolkodásra és éles látásra van szükség. Nyilván a legtöbb ember összességében nézi a dolgokat, nem pedig részletenként, ami elég nagy baj, hiszen az ördög a részletekben rejlik. Ahhoz, hogy közelebb kerülj az álmodhoz és jó nyomozó legyél, elhoztunk néhány feladatot, amik segíteni fognak a gyakorlásban.

1, A szarvasvadászat.

Két vadász úgy döntött, elmennek az erdőbe szarvasra vadászni. Nem kellett sokat sétálniuk egyből megpillantottak egy gyönyörű példányt, amit megpróbáltak becserkészni. A szarvas észrevette, a vadászokat és as erdőbe menekült. A vadászok egyből a nyomába eredtek, de az állat hirtelen eltűnt. Gondolják, hogy nem juthatott messzire, de sehogy sem tudják kiszúrni. Te megtalálod őt?

2, Vajon a három lány közül melyik lehet ennek a szép kis cicának a gazdája?

Adott ez a kép, melyen három leány látható, Zoé, Kata és Hanna. Egyetlen dolog biztos, mégpedig az, hogy a három közül valamelyik a macska gazdája. Már csak az a kérdés, hogy melyik. Jó alaposan nézd meg a képet, mérd fel a lányokat, majd döntsd el, ki lehet a szerencsés.

3, Ki a balkezes?

Ismételten van egy képünk, amin öt férfiember látható. Mindegyik illető a jobb kezével végzi szakmája munkáit, ám közülük mégis valaki balkezes. Na, de ki lehet az az illető? Gondold végig a lehetőségeket.

4, Ki hal meg előbb?

A képen két hiányos öltözetben látható fiú látható, akik valójában csapdába estek. A bal képen látható fiú a Déli-sarkon, míg a jobb képen látható a Mojave-sivatagban ragadt. A kérdés az, hogy melyik fiú hal meg előbb?

5, Az édesapa és a fiú.

Adott ez a kép, ami sokkal többet árul el, mint az bárki is gondolná. Viszont csak három kérdésre kell jól felelni, amik a következők.

1, Mi lehet az édesapa foglalkozása?

2, A képen is látható fiún kívül él-e több gyermek a lakásban?

3, Melyik évben készülhetett a fotó?

Jó alaposan nézd meg a képet, mérj fel minden lehetőséget és csak azután dönts.

6, Az utolsó feladat egy egyszerűnek tűnő, de csalóka feladata, ahol meg kell találni a nyolc különbséget a képen. Neked vajon sikerül az összeset kiszúrni?

Jöjjenek a megoldások:

1, feladvány.

Bizony, a szarva kihasználta az erdő adta lehetőségeket és elbújt egy fa mögé. Még ha a vadászok oda is néztek, szimplán csak kopasz fákat láthattak a sűrűben.

2, feladvány.

A középső lány a cica gazdája. Hogy erre miként lehetett rájönni? A középső lány harisnyája ki van szakítva, amit vélhetően a macska csinált. Tény, hogy a jobb oldali lánynak is ki van szakítva, ám mivel neki hátul van a lyuk, ezért nagyobb a valószínűsége, hogy ő csak egy székbe akadt bele.

3, feladvány.

A pincér balkezes. Miből lehetett rájönni? Csak azért van a pincérnek a jobb kezében a  tálca, hogy az ügyesebbik azaz a bal kezével könnyebben le tudjon róla pakolni.

4, feladvány.

Az a fiú fog előbb meghalni, aki a Déli-sarkon ragadt, ugyanis a hiányos öltözéke miatt csak percei lehetnek hátra. Az a fiú, aki a sivatagban van, mindössze csak dehidratált lesz, de semmi több.

5, feladvány.

1, kérdésre a válasz: A hipszter édesapa nagy valószínűséggel Dj, ugyanis erről árulkodik a bal hátsó sarokban letámasztott szintetizátor és a bal első sarokban lévő Dj pult.

2, kérdésre a válasz: A rózsaszínű bölcsőből és a szanaszét hagyott plüssökből ítélve itt még egy kisbaba lehet, aki vélhetően kislány.

3, kérdésre a válasz: Az édesapa melletti asztalon ott fityeg egy bontatlan állapotú Fidget Spinner. Ebből kifolyólag a kép 2017-ben készülhetett.

6. feladvány.

Bizony az ott a nyolc különbség a képen. Sikerült kiszúrni?

A fent látható feladványok közül, hányat sikerült megcsinálnod?

Ezt is olvasd el