KeződoldalÉrdekességekEz a 6 kép bemutatja, hogyan lopnak napjainkban a boltokban!

Ez a 6 kép bemutatja, hogyan lopnak napjainkban a boltokban!

-

A mai világban sajnos történnek olyan dolgok, amire az emberiség egyáltalán nem büszke. Ilyen például, mikor valaki ellop egy, esetleg több terméket a boltból, legyen az élelmiszerbolt, kozmetikai bolt vagy egyéb másik. Ehhez a módszerhez folyamodó embereknek csupán csak arra kell figyelniük, hogy olyan terméket orozzon el a boltból, amin nincsen csipogó. Összegyűjtöttünk egy-két olyan lopási módszert, amit előszeretettel alkalmaznak bizonyos emberek.

A legtöbben a téli időszakban csennek el pár dolgot, mikor hatalmas nagy kabátban sálban és sapkában vannak az emberek, ilyenkor ki gondolna arra, hogy bárkinek a ruhája alatt van valamilyen bolti termék.

A másik példa, amikor különböző kategóriájú termékek csomagolásába, dobozába rejtenek el egy teljesen más terméket. Ugyan ki az, aki azt feltételezné, hogy egy tojástartóba a tojásokon kívül egy teljesen más termék is van?

A pénztárban ülő személy gondatlansága következtében viszont pontosan ilyen dolgok fordulhatnak elő, hiszen ő csak megfogja a terméket, lehúzza a vonalkódot a leolvasón, a vevő kifizeti az összeget és mehet mindenki a dolgára. A kasszásnak nem az a dolga, hogy minden egyes dobozt és csomagolást átnézzen, hiszen akkor kilométeres sorok állnának a kasszáknál. Ezt a gyengeséget kihasználva tudnak többféle árut is ellopni.

Milyen bolti terméket tudnak még gond nélkül kihozni? Hát a kávét. Nyilván nem úgy kell elképzelni, hogy kisétálunk egy doboz kávéval a boltból, hanem besétálunk a boltba egy olyan kávés pohárral, amit egy teljesen más helyen fogyasztottunk, és fogjuk, megtöltjük a poharat a bolti kávéval, majd szépen kisétálunk vele.

Mit lehet tenni egy fogkrémes dobozba? Bármilyen más terméket, aminek a doboza, belefér a fogkrémes dobozba. Legyen az kis parfüm, krémek, kozmetikai termékek, és a többi.

Semmi mást nem kell tenned csak kinyitnod a dobozt, kiszedned belőle a fogkrémet, és szépen belecsúsztatnod azt a terméket, amire szükséged van. Így a drágább terméket, egy fogkrém árán vásárolod meg.

Mi van akkor, ha a pénztáros tényleg ellenőrzi ezeket a dolgokat? Nos akkor a tolvaj nagyon nagy bajban lesz, mert rendőrségi ügy lesz a dologból.

A fenti információkat figyelembe véve, ha legközelebb azt látod, hogy egy embert whiskyt akar venni, de beletölti egy teás üvegbe, akkor szólj azonnal egy biztonsági őrnek, ezzel is csökkentve a lopás lehetőségét.

Ezt is olvasd el

A köröm formája rengeteg dolgot árulhat el az emberről – A...

0
Rengeteg elmélet van azon dolgokról, melyek képesek felfedni személyiségünk legtitkosabb részeit. A kézírás, a kézfogás, hanglejtés, szemszín és még sorolhatnánk. De azt tudtátok, hogy...