KeződoldalÉrdekességekEz a 7 dolog történik a szervezeteddel, ha csókolózól

Ez a 7 dolog történik a szervezeteddel, ha csókolózól

-

Az emberek egy párkapcsolat során, sőt még az azt megelőző időszakban is sokat csókolóznak egymással. A gyomorban repkedő pillangókon és a rózsaszín ködön kívül számos más pozitív hatása is lehet a csókolózásnak. Kutatások során jöttek rá arra, hogy ezek a nyelvcsatározások jótékony hatással vannak az egészségre nézve. Például ha fáj a fejed, vagy vérkeringési problémáid vannak arra is pozitívan tud hatni. A mai posztunkban bemutatjuk nektek, hogy milyen egészségügyi előnyökkel járhat a csókolózás.

1, Az artériáid egészségesebbek lehetnek

Tanulmányok kimutatták, hogy a gyakran csókolózó embereknél alacsonyabb volt a koleszterinszint. Ez annak köszönhető, hogy csókolózás során a test több oxitocin hormont kezd el termelni, ami enyhíti a stresszt és a szorongást. Utóbbiak pedig nagyon is hozzájárulnak a koleszterin emelkedéséhez. Ez a tevékenység segít csökkenteni a vérnyomást is.

2, Enyhülhetnek az allergiás reakciók

A csók csökkenti a stresszt és képes pozitív érzelmekkel eltölteni. Ez pedig segíthet az allergia csökkentésében is. Viszont azt meg kell jegyeznünk, hogyha a párod, olyan ételt, élelmiszert evett, amire allergiás vagy, az allergiás reakciót okozhat.

3, Megfiatalodhat az arcod

A csókolózásban bizony nagyon sok izom vesz részt, így ez a tevékenység olyan lehet az arcod számára mint egy edzés. Sőt, mi több, percenként 26 kalóriát lehet vele elégetni. A csókolózás serkenti az arc vérellátását, a kollagén és elasztin termelést is. Ezzel nemcsak simább, hanem fiatalabb is lesz az arcod.

4, Enyhülhet a fejfájás és a görcs

Sok nő szenved fejfájástól és menstruációs görcsöktől. Tanulmányok szerint ezekre a típusú fájdalmakra is hatásos lehet a csókolózás. Mivel ez tágítja az ereket, így csökkenti a vérnyomást és segíthet enyhíteni a fájdalmakat is.

5, Kevesebb eséllyel alakulhat ki fogszuvasodás

A csókolózás serkenti a nyáltermelést, ami megvédi a fogakat a káros anyagokkal illetve a baktériumokkal szemben. Egyes szakértők azt is állítják, hogy a nyálban lévő ásványi ionok még a fogzománc apró elváltozásait is képesek helyrehozni. Viszont ahhoz, hogy ez valóban működjön, fontos rendszeres szájhigiénia és fogorvosi kezelés. Ha nem figyelsz oda, akkor könnyedén át tudod adni a partnerednek a szuvasodásért felelős baktériumokat.

6, Segíthet a fogyásban

Csókolózás során a test több dopamint kezd el termelni, ami azért is fontos, mert ha nincs elegendő mennyiség belőle a szervezetben akkor fokozódhat az étvágy, s ilyenkor azzal próbálod enyhíteni, hogy egészségtelen és magas kalóriatartalmú ételt kezdesz el fogyasztani. A magasabb dopaminszint szabályozhatja az étvágyat és megakadályozhatja a súlygyarapodást.

7, Több energiád lehet

A dopamin nagy mértékben befolyásolja az energiaszintet. Ha az alacsony, akkor sokkal fáradtabbnak érzed magad és azt érzed, hogy egy kiadós alvásra van szükséged ahhoz, hogy feltöltődj. Ez tévedés. A csókolózás viszont megoldást jelenthet számodra, mivel növeli az energiaszintet, így kevésbé leszel fáradt, álmos.

Te milyen gyakran csókolózol?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...