KeződoldalEmberekEz a 7 oka annak, hogy egyesek miért öregednek korábban, mint mások

Ez a 7 oka annak, hogy egyesek miért öregednek korábban, mint mások

-

Száz évvel ezelőtt a 40 éves nőket, már nagymamáknak tekintették, hiszen ők is fiatalon mentek férjhez és vállaltak gyermeket. Mára már kitolódott a gyerekvállalás, és a világ rohamos fejlődésének, illetve a géneknek köszönhetően szinte nem lehet meghatározni az emberek valódi korát. Bizonyára te is láttál már olyan lányt, aki úgy nézett ki mint egy 16 éves, közben pedig 26 volt, és ugyanezt fordítva. Az idő előrehaladtával az öregedés jelei beindulnak, ám van, akinél rohamosan jelennek meg van, akinél pedig alig látszik.

Mai cikkünkben 7 okot hoztunk el, hogy egyesek miért öregednek korábban, mint mások.

1, A test hormonális változásai minden nőt érintenek, de néhányuknak sikerül kijátszani a természetét.

A női hormon, vagyis az ösztrogén az életkor előrehaladtával sokkal kevesebb mennyiségben termelődik, ami a bőr rugalmasságáért felelős. Viszont, hogy ez befolyásolja-e az öregedési folyamatokat, az nagyon sok mindentől függ, például a DNS-től és az életkortól is.

Ha szójasajtot, tofut, lenmagot, brokkolit és állati eredetű húst fogyasztasz az hozzájárul az ifjúság meghosszabbításához.

2, A gének, melyek az öregedési folyamatokért felelősek léteznek, de befolyásolhatod a működésüket.

A tudósok összesen háromszáz gént számoltak össze, melyek a ráncok megjelenéséért és az ősz hajért felelősek. A vörös hajúak olyan mutációval rendelkeznek, mellyel 2 évvel idősebbek néznek ki, mint társaik. A fiatalság elixírjének létrehozása még messze van, de mi magunk is tudjuk befolyásolni az öregedési folyamatokat.

Ha csökkented az élelmiszerek kalóriatartalmát, miközben megőrzöd a szükséges vitaminok és ásványi anyagok bevitelét akkor nőni fog az élettartam.

Még a legjobb génekkel ellátott emberek életkorát is nagy mértékben tudja befolyásolni az egészségtelen életmód, úgymint szeszes ital fogyasztás vagy a dohányzás.

A fiatalság közvetlen kapcsolatban áll a jó immunitással. Ha betartod az egészséges életmód alapelveit, akkor nem kell aggódnod a korai öregedés miatt.

3, A 40 év felettiek frizurájuk alapján felismerhetők.

A pszichológusok szerint a hosszú haj vonzóbbá teszi az embereket. Viszont vannak olyan hajviseletek, melyek határozottan növelik a kort:

Ritka és vékony haj – Az ilyen hajú embereket nem tartják egészségesnek, ezért ajánlott trichológus és endokrinológushoz elmenni.

A beton biztos – Az agyon hajlakkozott, már-már betonbiztos haj még többet dob a megjelenésen.

Platina szőke haj – Stylistok szerint ez a haj öregíti az embert, ám a túl sötét árnyalatok sem jobbak, mert azok kihangsúlyozzák az arc összes ráncát.

Tetszik vagy sem a kor előrehaladtával bizony változtatni kell a haj stílusán is. Az arc metamorfózisokon megy keresztül, melyet a hajvágással lehet kompenzálni.

4, Az öregedés függ a születési helyedtől.

Bizonyos nemzetiségek képviselői fiatalabbnak tűnnek, mint amennyi idősek valójában. Genetikusok szerint a legszerencsésebbek a latin-amerikaiak, például a mexikóiak, a spanyolok és a haitiiak, ugyanis ők 2 évvel fiatalabbnak néznek ki, mint a velük egyidős más nemzetiségbe tartozó társaik.

Tudósok szerint az öregedés jelei, úgymint a ráncok és az öregségi foltok a sötétebb bőrön kevésbé látszanak. Az ázsiai, afrikai és latin-amerikai gyökerekkel rendelkezők vastagabb bőrrel rendelkeznek ezért arcukon nem látszódnak annyira a ráncok.

Tanulmányok szerint a szláv nemzetiségűek azok, akiken hamarabb látszódnak az öregedés jelei. A plasztikai sebészek és a kozmetikusok bőrtől függően választják meg a beavatkozás típusát. Sajnos a botox ezeket az embereket nem fogja tudni megfiatalítani.

5, A 40 év feletti nők gyakran szélsőséges helyzetbe kerülnek a ruházkodást illetően.

A stylistok azt javasolják, hogy életkortól függően szabaduljunk meg a régi ruháktól, melyek csak foglalják a helyet a szekrényben. A 20 évvel ezelőtti ruhák hordásával a nők két kézzel kapaszkodnak bele a fiatalságukba, pedig a divatot már nem az életkor határozza meg.

Érdemes néhány szabályt betartani:

Ne öltözz tetőtől-talpig feketébe. Régen még karcsúsított a fekete szín, de az idő előrehaladtával csak még idősebb megjelenést biztosít.

A kapucnis pulcsikat is jobb a kukába dobni, mert régen a tökéletlenséget rejtette el, ma már viszont az előnyöket is teljesen eltünteti.

6, A vékony és ritka szemöldök bármilyen szépséget nagymamává változtatnak.

Az arc ezen része nagy mértékben befolyásolja az életkort. Minél világosabb, fakóbb és vékonyabb a szemöldök, annál idősebbnek nézel ki. A kozmetikusok azonban kitalálták, hogyan lehet ezen javítani:

A szemöldökön alkalmazott szérumok és egyéb készítmények serkenthetik a szőrnövekedést, de nem fognak azonnal hatni, így ezt meg kell várni. A túlságosan is kihúzott szemöldök sem fiatalít, sőt éppen ellenkezőleg.

7, A beszéd néhány formája öreggé tesz.

A kozmetika fejlődése és a Photoshop miatt manapság nehéz meghatározni az ember valódi életkorát. A külső öregedési jelek mellett van néhány belső is, amiből ki lehet deríteni, hogy mégis mely korosztályba tartozik az illető. Az idősebbek már nem vágnak bele egymás szavába, hanem türelmesen megvárják, míg a másik végigmondja, amit akar. Emellett van néhány kifejezés, mely tovább erősíti ezt.

“Az én időmben – az árak még nem voltak ennyire elszállva; – a szoknyák hosszabbak voltak… stb.”

“A mostani generáció nagyon neveletlen.”

“Ez nem zene, hanem zaj.”

Vannak, akik hajlandóak tenni azért, hogy megtartsák a fiatalságukat, de természetesen annak is ára van.

Ezt is olvasd el