KeződoldalEmberekEz a 8 jele annak, hogy rosszul szőrtelenítesz.

Ez a 8 jele annak, hogy rosszul szőrtelenítesz.

-

Életünk során rengeteg pénzt költünk szőreltávolításra, és amikor nem érünk el számunkra kielégítő eredményt, akkor nagyon-nagyon szomorúak vagyunk. A probléma a műveletben és az eszközökben keresendő. Ha hiszitek ha nem, nem mindenkinek ugyanazok az eljárások működnek. Van, akinek nagyon hatásos a borotva és van akinek inkább a gyanta jön be, mindegy melyik jó neked a lényeg, hogy előtte és utána is megfelelően kezeld az érintett testrészt. A mai cikkünkben olyan tényeket hoztunk el, ami bizonyítja, hogy rosszul szőrtelenítünk.

1, Nem megfelelő eszköz használata.

Manapság számos módon el lehet távolítani a nem kívánatos szőrszálakat, ám az eljárások nem mindenki számára alkalmasak. Fontos figyelni a bőr reakcióit egy-egy eszköz használata után. Ha bőrirritációt észlelsz, akkor nem jó eszközt használsz. Arra is érdemes figyelni, hogy allergiás vagy-e a készítményekre. Használat előtt, mindig olvasd el a tájékoztatót.

Hogyan ellenőrizheted, hogy allergiás vagy-e egy termékre? Kenj fel egy kis szőrtelenítő krémet, gyantát, cukorgyantát, majd várj 5 percet. Ha nincs viszketés, bőrpír vagy irritáció akkor javasoljuk, hogy próbáld ki ezeket a test többi részén is.

2, Borotválkozás közben forró fürdőt veszel.

Ha sokáig áztatod magad a forró fürdőben, akkor a test megduzzad így a szőrszálakat nehezebb eltávolítani. Ennek tükrében nagy a valószínűsége annak, hogy nem kapod meg a kívánt eredményt borotválkozás után.

Megoldás: Ne áztasd magad olyan sokáig.

3, Rossz irányból távolítod el a szőrt.

A borotvával történő szőrtelenítést, mind a szőr növekedési, mind ellentétes irányba meg lehet tenni. A hagyományos gyantás szőrtelenítésnél viszont már nem mindegy a dolog. A gyantát a szőr növekedésével megegyező irányba kell felkenni és az ellenkező irányba kell letépni. A cukorgyantát a szőr növekedésével ellentétes irányba kell felvinni, és a növekedésével megegyező irányba kell letépni.

4, Nem dörzsölöd meg a bőrt.

A szőrtelenítés előtt érdemes átdörzsölni a bőrt, hogy kiszabadítsd a benőtt szálakat is. Ez az elhalt bőrrészecskéket is segít eltávolítani és így közelebb kerülhetsz a szőrszálakhoz és könnyebben el tudod távolítani.

Ehhez vehetsz a boltban is bőrradírt, de készíthetsz házilag is, amihez nem kell más csak kávé vagy cukor. Vidd fel azt az érintett területre és finoman masszírozd bele a bőrödbe.

Fontos információ: Ne dörzsöld közvetlenül borotválkozás előtt a bőröd. Célszerű azelőtt egy nappal ezt megcsinálni. A dörzsölés után kend be a bőröd testápolóval.

5, Ne készíted elő a bőrt.

Ha úgy döntesz, hogy szőrtelenítesz, akkor zsírtalanítsd előtte azt a területet, ahol el szeretnéd végezni a műveletet. Ez elősegíti a bőrön felhalmozódó baktériumok eltávolítását és megóvja a lehetséges fertőzésektől vagy irritációktól. Sőt, mi több ez javítja a szőrtelenítés minőségét, mivel a bőr és a felkent krém között nem lesz faggyúréteg.

A krémben lehetőleg legyen alkohol, majd azt dörzsöld bele az érintett felületbe.

6, Túl korán távolítod el a szőrszálakat.

Tudjuk, hogy idegesítő, de a szőrszálakat egy bizonyos hossz elérése után sokkal könnyebben el lehet távolítani. Ha mindennap borotválkozol azzal bőrirritáció lép fel, sőt nem is tudod elérni a kívánt hatást sem. Ez azért, van mert például epilátorral, gyantával nem tudod rendesen megfogni a szőrszálat. Arról nem is beszélve, hogy fennáll a kockázata annak, hogy megsérted a bőrt.

Fontos: Azért heteket sem kell várni, hogy el tudd távolítani a szőrszálakat, mert az sem tesz jót. Ha elmulasztod a megfelelő időpontot, akkor egy kicsit vágd vissza szőrt, majd távolítsd el.

7, A szőr eltávolítása után nem gondozod megfelelően a bőrt.

A szőrtelenítés után sokan nem gondoskodnak a megfelelő utókezelésről sem a hidratálásról. Olaj használata nem épp a legjobb döntés, mert eltömíti a pórusokat.

A legjobb, ha aloe vera gélt vagy speciális erre a célra kifejlesztett krémeket alkalmazol, hogy megnyugtasd a bőröd. A szőrtelenítés után 1-2 napig ne vegyél forró fürdőt, aznap menj napozni, ne kenj rá kozmetikumokat vagy dezodort. Ez mind-mind viszketést és irritációt, valamint gyulladást okozhat.

8, Benőtt szőrszálak.

A benőtt szőrszálak is a nem megfelelően eltávolított szőrszálak miatt alakulnak ki. Ha a szőrszálak meggyengülnek, akkor nehezebben tudnak kibújni a bőr alól ennek eredményeként pedig hajlamosak befelé nőni.

Más oka is lehet, hogy ez a probléma kialakul, például olajat használsz szőrtelenítés után vagy a megfelelő előkészítést mellőzöd.

Hasznos tanácsok: Kövesd a szőreltávolítási eljárás előkészítésének összes szabályát. Borotválkozás előtt használj speciális gélt. Használj éles borotvát, amely csak egyszer megy át a területen. Minden egyes kezelés után vigyázz a bőrre és hidratáld úgy, hogy ne száradjon ki. Ne viselj szintetikus vagy szűk ruhát.

Hasznosnak találtad a cikket?

Ezt is olvasd el