A világon rengeteg olyan hely van, ahol az emberek 90%-a egyáltalán nem járt. Míg van egy réteg, akik csak a tenger közelébe szeretnek nyaralni, addig mások szeretik felfedezni a világot. Nos, számtalan olyan város, falu van a bolygón, melyek nagyon fura és misztikus történeteket foglalnak magukba. A legérdekesebb, hogy ezek a helyek a legbizarrabb horrorfilmbe is elmennének. Te voltál már például a babák szigetén, vagy az elhagyatott katonai kórházban, mely Berlintől mintegy 40 kilométerre van? Ha nem, ne is tedd, ezek a helyek annyira hátborzongatóak, hogy csak a legbátrabbak mernek oda elmenni. Mai cikkünkben olyan városokat, falvakat mutatunk be nektek, melyeket a legveszélyesebb jelzővel illettek.

1, A babák szigete (Mexikóváros, Mexikó)

Egy mendemonda szerint ezen a helyen egy kislány hunyt el, akinek édesapja egy babát talált a tragédia közelében. Úgy gondolta, hogy lánya lelke a babába szállt ezért a játékot felakasztotta egy fára. A férfi később egyre több játékbabát lógatott fel a fákra, majd a szigeten telepedett le.

A helyet csak azoknak ajánlják, akik nem félnek egy ilyen közegben aludni, mert igencsak ijesztő lehet, mikor bárhova néznek csak üveges tekintetű játékok néznek vissza rájuk. Éjszaka ez a látvány még rosszabb. Tényleg csak a legbátrabb embereknek való ez a hely.

2, Kapucinusok katakombái (Palermo, Olaszország)

Palermo katakombáiban több, mint 8000 ember maradványai vannak, akik még a 18-19 században éltek. Amikor kiderült, hogy a kolostor papjai milyen helyre építkezek a szicíliai gazdagok ide akartak temetkezni. A legrégebben eltemetett ember, egy kislány, aki már 90 éve szunnyad a pincerendszerben. A legérdekesebb, hogy úgy néz ki, mintha csak tegnap feküdt volna le aludni. A tudósoknak azonban gyorsan rá kell jönnie, hogy az egykori balzsamozó mester mivel kezelte a testeket, mert Rosalia már bomlásnak indult.

Ez a hely egyébként vasárnap kivételével bármikor látogatható. Elsőre valóban nagyon ijesztőnek tűnhet a hely, hiszen rengeteg elhunyt teste van a folyosókra kihelyezve. Este biztos nem merne senki sem sétálgatni közöttük az biztos. Egyszer egy ittas férfi elaludt a katakombában, és amikor felébredt rettenetes állapotban volt, olyan sokkot kapott, hogy kórházba kellett vinni.

3, Bábok lakta falu (Nagoro, Japán)

Amikor Ayano Tsukimi hazalátogatott szülőfalujába, szomorúan tapasztalta, hogy senki sem lakja a települést, mert az emberek vagy máshol kerestek munkát, vagy elhunytak. Úgy döntött 350 bábot készít, melyek közül mindegyik egy adott személyt akar megtestesíteni. Azokra a helyekre tette a bábokat, ahol az illető nagyon sokszor megfordult. A falu báblakosainak száma, mint mondtuk 350, élő lakosainak száma pedig 37 fő.

Ha téged is idegesít a város folyamatos zajongása, az emberek kiabálása…stb, akkor Nagoro pont neked való, ugyanis itt szinte senki sem fog hozzád szólni, és mégsem fogod magad egyedül érezni. Itt ki lehet élvezni a falu nyugodtságát és csendjét. Viszont, aki paranoiás az ne látogassa meg ezt a települést, mert mindig azt fogja gondolni, hogy valaki nézi.

4, Függő koporsók (Sagada, Fülöp-szigetek)

A helybéliek itt ne a földbe temetik el halottaikat, hanem fellógatják őket egy sziklafalra. Persze ahhoz, hogy jogosultak legyenek így eltemetni a halottaikat több feltételnek is meg kell felelni. Például házasnak kell lenni, illetve unokákkal kell az elhunytnak rendelkeznie. Úgy tartják, hogy minél magasabban van a koporsó, annál közelebb vannak az elhunytak a mennyhez.

Ha el akarsz ide látogatni készülj fel, hogy nem fogsz 5 csillagos szállodával találkozni, sőt még néggyel sem. Ezen a településen csupán két csillagos hotelek vannak, ahol elképzelhető, hogy még meleg víz sincs. Gondold végig megéri-e ezeket a lebegő koporsókat megnézni.

5, Krisztus-szobor (San Fruttuoso, Olaszország)

A 2 és fél méteres szobrot 1954-ben állították fel, melyet Guido Galletti készített el. A szobor elkészítését egy olasz származású búvár, Duilio Marcante ihlette, aki 1947-ben életét vesztette kb. ezen a ponton. A szobrot az ő emlékére állították fel 17 méter mélyen a tengerszint alatt.

Ahhoz, hogy ez a szobor valóban elnyerje tetszésed a saját szemeddel kell látnod, ám aki fél a víztől vagy a merüléstől, annak nem lesz olyan könnyű megközelíteni ezt az emlékművet. Aki viszont le mer menni, különleges látványban lehet része.

6, Centralia a füstölő szellemváros (USA)

A város egy szénbányára épült és egészen 1962-ig virágzott. A város vezetés megkérte a helyi tűzoltókat, hogy takarítsák ki az utcákat, a szemet azonban egy szénbányába hordták, majd felgyújtották. Később észrevették, hogy tűz nem akar elaludni és ezután még 17 éven keresztül izzott a szén a föld alatt. Az emberek biztonsága érdekében ki kellett üríteni a várost és le is kellett zárni az oda vezető utakat, mert a föld megsüllyedt és széttöredezett és a réseken keresztül szivárog a szén füstje. A települést ma már csak 7-en lakják.

Felejthetetlen látnivalóban lehet része annak, aki ide ellátogat. A turisták a berepedezett utakat és a füstöt láthatják azon az ominózus 61-es főúton. A hely kicsit sem veszélytelen így ha nem muszáj ne látogassa meg senki.

7, Szellemkórház (Beelitz-Heilstätten, Németország)

Ennek a helynek a története könnyen a legfélelmetesebb horrorfilm riválisa is lehetne. Az történelem során tuberkulózis-szanatóriumként és katonai kórházként is szolgált, amelynek betegei között volt az egykori német diktátor is. Napjainkban számos osztályt használnak neurológiai rehabilitációs központ gyanánt, de a komplexum többi része teljesen elhagyott.

A Beelitz-Heilstätten kórház biztosan vonzza a kalandorokat, szellemvadászokat és horror film kedvelőket. A létesítmény 40 kilométerre van Berlintől, így az odautazók tehetnek egy kis kitérőt is.

8, Sedleci osszárium (Sedlec, Csehország)

II. Ottokár cseh király a Szentföldre küldte 1278-ban a sedleci ciszterci monostor apátját. Mikor az apát visszatért hozott magával némi földet Golgotáról, majd széthintette azt az apátság temetőjében. Tettének híre gyorsan elterjedt, és a hely sokak által vágyott temetkezési hellyé vált Közép-Európában. A 14. századi pestisjárvány idején rengeteg embert temettek el erre a helyre.

Az épületen belül körülbelül 40.000 csontváz van elhelyezve, melyek művészien “díszítik” a templomot. Ide, csak a legbátrabbak mernek betérni.

9, Veijo Rönkkönen szoborpark (Finnország)

Veijo Rönkkönen, egy finn művész volt, aki nagyon félénk természetű ember volt. Munkáinak java része saját kertjét díszítette. A turisták úgy gondolják, hogy ezek a szobrok valódi személyeket ábrázolnak, akiknek valódi emberi fogaik vannak.

A groteszk lényekkel tarkított hely nagyon félelmetes lehet a legtöbb ember számára. A bábuknak, furcsa alakja, óriási ijesztő mosolya, hosszú végtagjai és emberi fogsoruk van.

Te melyiket látogatnád meg?