KeződoldalEmberekEz a fiatal férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy megmentsen egy 8...

Ez a fiatal férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy megmentsen egy 8 éves lányt.

-

Sajnos az életben történnek olyan események, amikre egyáltalán nem tudunk felkészülni, például, hogy felgyullad a házunk, mikor otthon vagyunk vagy épp alszunk. Nyilván ha valaki elalvás előtt gyertyát gyújt azt illik elfújni, mert tényleg nem lehet tudni, mikor kap lángra egy függöny, egy papírlap vagy bármi más. Kívánjuk, hogy soha senkinek ne kelljen megtapasztalnia azt, mikor az otthona porrá ég, hiszen ilyenkor szinte egy egész élet hamuvá lesz. Gondoljunk csak bele, hogy a szépen kicsinosított, évről-évre egyre szebbé varázsolt kis otthonunk percek alatt válik semmivé. Mekkora törés lehet ez egy embernek, főleg egy családnak. Ha pedig még emberáldozata is van az esetnek akkor az felbecsülhetetlen károkkal és fájdalommal jár.

Cikkünk főszereplője is majdnem áldozatául esett egy ilyen helyzetnek, amikor 8 éves unokahúgát akarta megmenteni. Azóta hősként ünneplik a fiatalembert.

A 20 esztendős Derrick Byrd másod és harmadfokú égési sérüléseket szerzett az arcán, a hátán és a karján, mikor meg akarta menteni az égő házban maradt unokahúgát.

Egy interjút készítettek vele a kórházban, ahol a következőket mondta:

“Nem érdekel, hogy megégett a testem, inkább én égjek, mint ő. A nyolc éves unokahúgom még nagyon fiatal, előtte áll az egész élet.”

A tűz Aberdeeni otthonukban ütött ki. A házban nemcsak Byrd, hanem nővére Kayla és annak három gyermeke is bent tartózkodott. Amint észlelték mi történik, Byrd azonnal felkapta két unokaöccsét és kiugrott velük a ház emeletének ablakából. Mercedes nevű unokahúga viszont túlságosan is félt leugrani a magasból, ezért ő ott toporzékolt a kitört ablakban. Derrick egy percet nem habozott és futott vissza érte a házba.

Elmondta, hogy érezte, ahogy a lángok égetik a bőrét, de ennek ellenére is levette pólóját, hogy a kislány arca elé tartsa. Ezzel azt akarta elérni, hogy ne lélegezzen be annyi füstöt

A 20 éves valóban igazi hős volt és elmondása szerint ezt újra megtenné, mert neki a családja mindennél többet ér, még az életénél is.

Azt üzente azoknak az embereknek, akik hősként állították be, hogy.

“Nem vagyok hős, csak a kötelességem teljesítettem. Nem akartam, hogy az unokaöccseim és az unokahúgom meghaljon. Ha még egy ilyen előfordulna, újra megtenném.”

Az ilyen pillanatokban jelenik meg az emberek igazi arca, szóval Derrick valóban egy óriási hős volt, de nemcsak a családja, hanem nagyon sok ember szemében. Történetét már több százezren olvasták, sőt a vele készült interjút is meghallgatták. Mielőbbi gyógyulást kívánunk neki, és reméljük, hogy több ilyen eset nem fordul sem vele sem a családjával elő.

Ezt is olvasd el