KeződoldalEgészségEz a fogyatékkal élő iráni művész a lábával készít elképesztő képeket

Ez a fogyatékkal élő iráni művész a lábával készít elképesztő képeket

-

Tudjátok mi különbözteti meg a művészt a hozzáértőtől? Egy művész ha ránéz a vászonra, vésni való kőre, agyagra, akkor már pontosan tudja, hogy mit szeretne és, hogy mit akar ebből kihozni. Esetleg az érzelmei, érzései vezetik. Egy hozzáértő csupán arra képes, hogy el tudja dönteni, hogy valami jól néz ki vagy sem. Addig forgatja, amíg szerinte is jól fog kinézni. Így is születhetnek remek alkotások, de sokak szerint az igazi művészethez kell valami kis “zizzenet”. Valami, aminek hatására képesek vagyunk másként szemlélni a világot. Ez lehet egy gyermekkori trauma, de egy testi fogyatékosság is.

Fatameh Hammami Nasrabi egy 31 éves iráni művész, aki bebizonyította, hogy még a fogyatékosság sem akadályozhatja meg abban, hogy elérje az álmait. Annak ellenére, hogy a nő testének 85 százaléka megbénult, mégis megtalálta a módját arra, hogy alkosson. FAtameh a lábával hihetetlenül részletes portrékat készít és ezeket látva a ti állatok is leesik majd.

Fatameh focirajongó és néhány évvel ezelőtt a csodálatos portréjával még a címlapokra is felkerült. Gyakran rajzol híres futballistákat, színészeket. Instagram-fiókjának már több mint 112 követője van.

Állítása szerint a portrék a kedvencei.

#4

A művészi érzékét a fogyatékosságának köszöni. Csak az egyik lábát használja, de ez nem akadályozza meg abban, hogy fantasztikus képeket készítsen.

Fatimah már több könyvet is kiadott és számtalan galériában szerepeltek a képei.

Gyermekkorom óta érdekel a festészet a rajz és nagyon sokat tettem azért, hogy idáig eljuthassak.

Egy szép cicus.

Naplemente

Messi

Különleges madárkák.

Turbékoló papagájok.

Selena Gomez

#14

#15

Fehérfejű rétisas

#17

#18

#19

Charlie Chaplin

Nagyon tehetséges!

#22

Szerelmes hattyúk

#24

Kócsagok

#26

#27

#28

#29

#30

A művész alkotás közben.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el