Ez az 5 dolog neked is bebizonyítja, miért érdemes dolgozni a párkapcsolaton

Fiatalon mindig azt hallgattuk, hogy rá kell találni a megfelelő emberre ahhoz, hogy boldog párkapcsolatban éljünk. Egy tanulmány szerint ez azonban téves állítás, ugyanis hiába találsz rá a megfelelő emberre, ha párként nem tudtok együttműködni. Egy párkapcsolatért rengeteget kell dolgozni, közös megértésen, tiszteleten, szerelmen, szereteten és nem utolsó sorban barátságon alapszik. A legtöbb kapcsolatban vannak vitás helyzetek, ami elől nem menekülni kell, hanem közösen megoldani. Ha egyik félben sincs hajlandóság, hogy megoldják, akkor nincs értelme a kapcsolatnak. A mai cikkünkben arról fogunk nektek beszélni, hogy miért is olyan fontos a kapcsolatba fektetett munka.

1, Mindkét fél változik egy kapcsolatban

Tény és való, hogy minden ember különböző személyiséggel rendelkezik, ám mikor egy kapcsolatba lépsz, akkor a személyiségek egyáltalán nem számítanak. Ennek az az oka, hogy a kapcsolaton belül közös vonásokat, személyiségjegyeket hoztok létre, melyeket mindketten birtokoltok. Ez megmagyarázza, hogy miért jó párkapcsolatban élni, mint egyedül bolyongani a nagyvilágban és a tökéletes után kutatni. A párkapcsolatban megérted azokat a dolgokat, melyek boldoggá teszik a partnered és elfogadod őt minden hibájával együtt. Nem utolsó sorban pedig tisztában vagy azzal, hogyan kell kezelni a köztetek fellépő konfliktusokat, így könnyebben juttok dűlőre.

2, A különböző személyiségek teszik érdekesebbé a kapcsolatot

A párkapcsolatban lévő személyek közti különbség az, ami izgalmasabbá és dinamikusabbá teszi a kapcsolatot. Mindenki ismeri azt a mondást, hogy az ellentétek vonzzák egymást és ez tökéletesen így van. Az extrovertáltak az introvertáltakat, az éjszakai baglyok a hajnalba kukorékoló embereket…stb. Persze ez sok pár számára igazi kihívást jelent, viszont sokkal többen tudnak megbirkózni vele, mint gondolnátok. A párkapcsolat nem azt jelenti, hogy mindent együtt kell csinálni, mivel szükség van külön töltött időre is. Viszont ha semmilyen közös érdeklődésük sincs, az még nem jelenti azt, hogy szakítani kell.

3, Egy párkapcsolatban több bizalomra és szeretetre számíthatsz

Ha van melletted egy olyan valaki, akiben 100%-ban megbízhatsz és tudod, hogy mindenben támogat akkor sokkal nagyobb lesz benned az elszántság, hogy megtedd azt, amire vágysz. Ahogy a kapcsolat egyre érettebbé válik, úgy éred el te is a céljaidat. Ennek eredményeként a kettőtök közti szerelem megerősödik, hisz tudod, hogy a partnered a legjobbat hozta ki belőled, te pedig belőle. Viszont, ha azt érzed, hogy a dolgok nem úgy mennek, ahogy te azt elképzelted ne csüggedj, mert egy megértő partnerrel sokkal egyszerűbb újra motiválttá válni. Viszont ezt csak úgy lehet elérni, ha megtalálod a megfelelő partnert.

4, Az egészséges vitatkozás jobb kommunikációhoz vezet

Ha sokat vitatkoztok (nem veszekedtek!) egymással az még nem jelenti azt, hogy gyorsan fel kell venni a nyúlcipőt. Minden párkapcsolatban vannak hullámvölgyek és olyan napok, mikor a felek vitatkoznak egymással. Fontos megérteni, hogy ez olykor pozitívan befolyásolja a kapcsolatot. Például az intimitás felerősödik, a problémákat egyszerűbben meg tudjátok oldani, még több infót tudsz meg a partnerről…stb. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy mindennek van határa és egy vitás helyzet nem vezethet pszichés vagy fizikai bántalmazáshoz.

5, A párodról már tudsz minden jót és rosszat

Egy új kapcsolat kialakítása azt jelenti, hogy meg kell barátkoznod a partnered személyiségével és meg kell próbálnod tolerálni azokat a dolgokat, amiket nem igazán szeretsz. Ennek az az oka, hogy mindenkinek vannak negatív tulajdonságai, amit vagy el tudunk fogadni vagy nem. Ha te a párkapcsolat mellett döntesz, akkor hajlandó vagy közös erővel dolgozni kettőtökért. A problémák átélése és azok megoldása még közelebb hoz titeket egymáshoz.

Add Comment