KeződoldalÉrdekességekEz az 5 fontos tény bebizonyítja, hogy miért nem szabad belerohanni egy...

Ez az 5 fontos tény bebizonyítja, hogy miért nem szabad belerohanni egy új kapcsolatba!

-

Az összetört szív nem feltétlenül a legpozitívabb érzelem a világon, ám néha úgy érezheted, hogy az új szerelem azonnal és örökre begyógyítja minden sebedet és fájdalmadat. De ez vajon tényleg így van? Néhány elég fontos okot találtunk arra, hogy miért ne rohanj bele egy új kapcsolatba.

Magány.

Mielőtt elkezdenél társkeresőzni vagy csak egy új személyt keresni, mindig egy nagyon fontos kérdést kell feltenned magadnak: Tényleg szükségem van most egy új kapcsolatra? Még csak most jöttél ki az előzőből, nem kellene ennyire elsietni. Most legalább foglalkozhatsz egy kicsit magaddal, a jövőddel… stb.

Nem kell egy másik személy ahhoz, hogy boldog legyél. Csatlakozz egy klubhoz, mint például: jóga, kézműves, társasjátékok, művészeti csoport. Kezdj új nyelveket tanulni.

Önszeretet hiánya.

Egy másik nagyon rossz dolog, amit az ember elkövethet. Azt gondolod, hogy téged senki sem fog szeretni. Senki sem tud jobban szeretni, mint te saját magad, lehet ez egoista dolog, de az önbecsülésnek nagyon jót tesz. Mindenképpen arról van szó, hogy tudd elfogadni magad olyannak, amilyen vagy, minden hiányosságoddal és tökéletlenségeddel együtt.

Ne hasonlítgasd magad más emberekhez, mert mindenki más, és ne próbáld felvenni, valaki más szerepét. Csak légy önmagad.

Kényelmetlenség.

Ez szörnyen hangzik, de ha egy kicsit belegondolsz, valóban ezt tesszük. Úgy érzed, hogy jó az, ha együtt lógsz valakivel, akinek a vállán kisírhatod magad. Aztán elkezdünk azon gondolkodni, hogy akinek éppen elsírjuk a bánatunkat, talán nem is rossz ember és akár, adhatnánk neki egy esélyt. De mielőtt ezt meglépnéd, tölts el egy kis időt mondjuk a házad felújításával, vagy találkozz a barátaiddal.

Régi érzelmek.

Itt az ideje, hogy továbblépj. Sokszor halljuk ezt a mondatot, egy kapcsolat vége után. Általában itt kezdődik az összes probléma, mert az ember nem képes egyik napról a másikra túltenni magát egy régi kapcsolaton. Ahhoz időre van szükség, hogy az érzelmek egy kicsit elkopjanak. Ilyen esetekben kell olyan cselekvéseket, tevékenységeket végezni, ami boldoggá tesz téged, így kevesebbet gondolsz a régi érzelmekre.

Szociális nyomás.

Úgy érzed, hogy hiányzik valami az életedből, amikor folyamatosan azt látod, hogy a legjobb barátaid egybekelnek, vagy a kedvenc TV karaktered gyermeket szül. Valójában te is meg szeretnéd tapasztalni, milyen érzés lehet ez, de úgy, nem megy, ha anyukád nyomást helyez rád. Viszont ennek a nyomásnak köszönhetően veted bele magad egy új kapcsolatba, ami nem biztos, hogy jó ötlet. Jegyezd meg az élet nem TV show, nem kell elkapkodni semmit.

Ezt is olvasd el