Ez az anyuka minden évben készített egy képet fiával. Az utolsó kép mindenkiben nyomott hagyott!

Annie Wang egy elég híres fotós Tajvanon. A fővárosban, Tajpejben élő művésznő elhatározta, hogy másként örökíti meg az anya-gyermek kapcsolatot, mint ahogy azt szokás, ezért már a terhessége utolsó szakaszában elkezdte a fotókat készíteni.

Elmondta, hogy nőként és anyaként különösen fontos számára az, hogy azokat a dolgokat is láttassa, amiket egy férfi fotós által készített “hagyományos” képek nem örökítenének meg.

Szerinte az anyaság egy hosszú és összetett utazás, aminek nem feltétlenül kell csak az áldozathozásról és az önzetlenségről szólnia. Nála az anyaság és a művészet összekapcsolódik, aminek eredményekét valami rendkívülit alkothat. Azt is elmondta, hogy szerinte minden anya egyfajta művész, hiszen új életet hoznak létre, valamint újra és újra megtapasztalják az anya-gyermek kapcsolat csodáját.

Annie Wang a ‘The Mother As A Creator’ című fotósorozatában nem mindennapi képeket láthatunk! A különlegessége, hogy úgy készítette el a képeket, hogy az előzőéviek mind látszanak a háttérben, ezzel pedig lenyűgözően érzékelteti az idő múlását.

A fotósorozat – nem meglepő módon – rendkívül sikeres lett világszerte. Sokan az egyedülálló anyák inspirációjának, valamint időalagútnak hívják – mindkét megnevezés igencsak találó!

Következzenek hát a képek!

1. 2001 – A szülés előtti nap.

2. 2002 – Együtt nyomjuk meg a kamera gombját.

3. 2003 – A kisfiam lábát be kellett gipszelni.

4. 2004 – A karácsony ünnepe

5. 2005 – Előkészület a kiállításra

6. 2006 – Kemény munka

7. 2010 – Mozgás és bizonytalanság

8. 2011 – Az álmok valóra váltása

9. 2014 – Ugyanabban a magasságban

10. 2018 – A szabadságért vitatkozva

Nem meglepő, hogy Annie képeiből kiállítás nyílt.

Látszik, hogy rendkívül erős a köztük lévő kötelék!

Mi a véleményed? Írd meg hozzászólásban!

Add Comment