Ez történik a testeddel, ha 2 napig nem fürdesz!

Amikor még óvodás kisgyerekek voltunk, szüleink azt mondták nekünk, hogy mindennap el kell mennünk fürdeni, hogy a naponta szerzett piszkot lemossuk magunkról. Ez normális dolognak tűnt akkoriban, sőt egyesek naponta kétszer-háromszor is zuhanyoztak, vagy ahányszor úgy érezték piszkosak. Ám vannak olyan emberek is, akik nem akarnak napi szinten zuhanyozni vagy fürdeni, ehelyett minden másnap tisztálkodnak. Ez nem túl higiénikus. A rendszertelen tisztálkodás nagyon komoly és súlyos problémákhoz vezethetnek, olyanokhoz, amiket nem is gondoltunk volna.

1, Ha nem zuhanyzol vagy fürdesz rendszeresen, ez alatt a napi szintű tisztálkodásra gondolunk, akkor sűrűbben és sokáig leszel beteg, mert a káros csírák és baktériumok aktívvá válnak a testeden.

2, A testeden megtelepedett baktériumok és kórokozók fertőzéseket idézhetnek elő a bőrön, amit utána nagyon nehéz lesz meggyógyítani.

3, Ha nem zuhanyzol minden egyes nap, akkor a szennyeződések, csírák és a verejték is  felhalmozódik a testeden, ami kellemetlen dolgokat idéznek elő, nem utolsó sorban elcsúfítják a bőr természetes szépségét.

4, A megtelepedett és felhalmozódott verejték, valamint baktériumok nagyon kellemetlen szagúvá és zsírossá teszik a bőrt, ami további panaszokhoz vezethet.

5, A rendszertelen zuhanyzás nagyon kellemetlen testszagot eredményez, amit a körülöttünk lévő emberek, nem igazán vesznek túl jól.

6, Nézd meg a videót, hogy többet megtudj róla!

Add Comment