KeződoldalEgészségEz a 6 jó dolog történhet a testeddel, ha párna nélkül kezdesz...

Ez a 6 jó dolog történhet a testeddel, ha párna nélkül kezdesz aludni

-

Az első párnák, melyeket ismerünk, az Ősi Mezopotámiából származnak. Ezek még kőből készültek és csak a gazdagabb emberek engedhették meg maguknak. Nehéz elképzelni, hogy lehetett az kényelmes. Manapság egyesek szultánként pakolják körbe magukat puhábbnál puhább párnákkal éjszakára. Mi van akkor, ha ez egyáltalán nem egészséges és negatívan befolyásolja az egészségünket és a hangulatunkat.

Mutatunk nektek pár okot, amiért lehet, hogy jobb elhagyni a párnákat alvás idején.

1: Hátfájás
Sok párna természetellenes alvási helyzethez vezethet és a kényelem nem fog sokáig tartani. Alapvetően nem a párna használatától fog fájni a hátunk, hanem súlyosbítja a mögöttes tüneteket. Ha elhagyjuk, akkor a gerincünk megpihenhet, ezáltal a testünk természetes helyzetbe kerül.

2: Segít a nyaki fájdalmak kezelésében
A párnák nagy része természetellenes testtartáshoz vezet. A nyak bármilyen módon történő, hosszan tartó hajlítása kényelmetlenséget okoz. A túl kemény vagy túl puha párnák pedig nyaki fájdalmakhoz vezetnek.

3: Fejfájás ellen
Ha fejfájással ébredünk, akkor azt nem biztos, hogy a frontok okozzák. Könnyen lehet, hogy a párnánk a hibás. Ha túl magas, akkor a fejünk és a nyakunk előre dől, melytől a nyaki izmok megfeszülnek. Ez okozhat reggeli fejfájást.

4: Enyhíti a stresszt
Ezt nem különösebben kell magyarázni. Ha kényelmetlenül alszunk, akkor egész éjjel csak hánykolódunk. Minél több alvászavarunk van, annál kevesebb ideje van a szervezetünknek a fontosabb funkciókra, melyeket alvás közben kellene végrehajtania. Ha nem tudjuk kipihenni magunkat, akkor az befolyásolja a hangulatunkat, a gondolkodási képességünket és ezáltal több stresszhormon termelődik. Az alváshiány még depresszióhoz is vezethet.

5: A pattanások elleni küzdelem
A bőrünk is hálás lesz, ha megszabadulnunk a kényelmetlen párnáinktól. Az arcunk általában belenyomódik éjszaka és nem szoktuk minden nap kimosni a huzatot. Összegyűlnek benne az olajok, szennyeződések és a háztartási por. Ezektől pattanások alakulhatnak ki az arcunkon.

6: Jó lehet a hajadnak is
Ha reggelre száraz, összegabalyodott hajjal ébredsz, akkor érdemes lemondani a párnádról a tincseid kedvéért. Amikor éjjel hánykolódsz, a hajadat dörzsöli a párnahuzat. Ettől eltörnek a hajszálaid. A párnahuzatok elnyelik a haj olajait, így szárazak és törékenyek lesznek.

Na persze a párna használatának is vannak előnyei. Érdemes tenni egy hét próbát. Kinek mi jön be jobban. Nehéz általánosítani. Minden ember más, és nem mindenkinek ugyanaz tesz jót vagy rosszat. Tegyetek egy próbát és osszátok meg a véleményeteket kommentben!

Te párna nélkül alszol?

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...