KeződoldalEmberekEz történik, ha egy pszichopata szerelmes lesz

Ez történik, ha egy pszichopata szerelmes lesz

-

Egy tanulmány szerint a lakosság kb. 1% -a mutathat pszichopataszerű tüneteket. A pszichopaták nap, mint nap küzdenek a különféle érzelmek, például az empátia, a szomorúság és a félelem kifejezésével. A pszichológusok azonban úgy gondolják, hogy ha egy pszichopata szerelmes lesz, akkor az ő érzelmei, hozzáállása, szokásai nem ugyanolyanok lesznek, mint amit a legtöbb ember tapasztal. Kommunikációja is nagy mértékben eltérő lehet, amin lehet javítani… legalábbis ha akarja.

Mostani posztunkban bemutatjuk, hogy mi történik egy pszichopatával, ha szerelmes lesz.

1, A pszichopaták képesek lehetnek megszeretni más embereket.

Pszichológusok szerint különféle szintjei vannak annak, ha valaki pszichopata. Ha egy személy nem mutat súlyos pszichopata tüneteket, akkor valószínű, hogy képes szerelembe esni. Akármennyire furán hangzik a magányos pszichopaták is vágyakozhatnak a szerelemre. A legnagyobb probléma viszont az, hogy nehezen tud egészséges kapcsolatot kialakítani, mert nincs érzelmi kötődése és nem tud nyitni más személy felé.

2, Kapcsolataik eltérő okokon alapulnak.

Mivel a pszichopaták az erős érzelmi kötelékek kiépítésével és a kapcsolat intimitásának megteremtésével küzdenek, nagyobb valószínűséggel létesítenek olyan személlyel kapcsolatot, akivel közös érdekeik vannak valamint a világ iránti hozzáállásuk is azonos. De a partnerüknek óvatosnak kell lennie, mert a pszichopaták rendkívül önzőek és általában megpróbálják manipulálni partnerüket.

3, A pszichopaták közeli kapcsolatokra vágynak, de ritkán képesek megteremteni.

A pszichopaták általában az úgynevezett “kerülendő kötődés” stílusát képviselik. Valószínűleg kudarcot vallanak, mikor megpróbálnak érzelmi kapcsolatot létesíteni másokkal, mert nem képesek empátia és érzelmi kötődés jelét mutatni. A pszichopaták nem támaszkodhatnak másokra, mert gyakran megpróbálják őket saját javukra felhasználni.

4, A pszichopaták nem tudják érzelmileg támogatni a partnerüket.

Pszichológusok szerint a pszichopaták nem éreznek félelmet vagy szorongást. Pontosan ezért nem tudnak empatikusak lenni másokkal, hiszen nekik fogalmuk sincs, hogy ez milyen érzés. Kutatások szerint a pszichopaták képesek lehetnek kitanulni az empátiát, ha valóban ezt akarják és hajlandóságot mutatnak rá.

5, A pszichopatáknak inkább rövid távú kapcsolataik vannak.

A pszichopaták inkább rövid távú kapcsolatokat alakítanak ki erős érzelmi kötődés nélkül. Ritkán érdekli őket, hogy elegendő erőfeszítést tesznek-e egy hosszú távú kapcsolat kialakítására. A pszichopaták nagyobb valószínűséggel vállalnak kockázatot, ami megnehezíti számukra a megfelelő partner megtalálását.

6, A pszichopaták tudják, hogyan lehet a partnerüket manipulálni.

A pszichopaták könnyen kiismerik az embereket és lazán tudnak belőlük olvasni. Tudják, hogyan bűvölhetnek el másokat, ez teszi őket tökéletes manipulátorokká. Nincs bűntudatuk, ezért bármit képesek megtenni. A pszichopaták nagyon énközpontúak, ezért nem igazán törődnek mások érzelmeivel.

7, Szeretetük pusztító lehet.

Mivel a pszichopaták nem igazán tudják, hogyan kell mélyebb kapcsolatot kialakítani az emberekkel, ezért egy romantikus kapcsolat mindkét fél számára pusztító lehet. A pszichopaták érzelmileg szinte teljesen elérhetetlenek. Mivel manipulatívak és hiányzik belőlük az empátia, ezért teljesen le tudják rombolni a partnerük lelki világát, és hozzájárulnak az instabilitás valamint a feszültség kialakulásához a kapcsolatba.

8, Érzelmeik és hozzáállásuk idővel javulhat.

A jó hír az, hogy a pszichopaták képesek javítani a viselkedésükön, persze csak ha elég motiváltak. A pszichológusok úgy vélik, hogy a szerelem, a másik fél által adott szeretet és a kommunikáció megtaníthatja őket arra, hogyan viselkedjenek másokkal. Ezzel javulhat a a társadalmi interakcióik minősége.

Voltál már valaha olyan emberrel, aki pszichopata viselkedés jeleit mutatta?

Ezt is olvasd el