Ezt a 10 hétköznapi dolgot, te is rosszul csinálod a mindennapjaid során. Tudod mik azok?

Mi emberek a szokások rabjai vagyunk, gyakorlatilag nincs egyetlen olyan tevékenység sem amit ne egy jól berögzült szokás szerint csináljunk. Ilyen például a vezetés, a cipőfűzőkötés, a WC lehúzás, a fogmosás… stb. Ám azt már kevesen tudják, hogy ezeket többnyire teljesen rosszul csináljuk. Régen, mikor még gyerekek voltunk szüleink nagyon sok mindenre megtanítottak minket, de úgy tűnik rosszul. Ők arra tanítottak bennünket, ha köhögni vagy tüsszenteni kell, akkor tegyük a szánk elé a kezünket, nos ez egy nagyon rossz gondolat volt, hiszen sokkal többet ártunk vele, ugyanis a tenyerünkben lévő baktériumok gyorsan elszaporodhatnak. Ilyen és ehhez hasonló cselekvéseket gyűjtöttünk össze, melyeket tuti biztos, hogy még te is rosszul csinálsz a mindennapjaid során.

1, A kormánykerék tartása.

Sok embernek azt tanították, hogy a kormányt 10 óra 10 percnél kell fogni, viszont ma a helyes fogás 9 óra 15 perc. Ezzel a fogással a volán elengedése nélkül a legnagyobb kormány mozdulatra vagyunk képesek anélkül, hogy összeakadna a kezünk.

2, WC lehúzás nyitott tetővel.

Ha nem akarod, hogy mindenféle baktérium kiszálljon a WC csészéből, akkor jobb ha te is csukott fedéllel húzod le a tartalmat. Mivel a baktériumok szabad szemmel egyáltalán nem láthatók ezért fogalmad sincs arról, hogy minden ami a fürdőszobádban található a fogkefédtől a törülközőig, tiszta bacis lesz.

3, Fürdés utáni dezodorozás.

A legtöbben zuhanyzás után dezodorozzák be magukat, ami a legrosszabb dolog, amit a pórusaiddal tehetsz. Valójában alvás előtt kellene befújni vagy bekenni a hónaljadat, mikor a bőröd száraz és a verejtékmirigyeid is alvásra készen állnak. Ne aggódj a dezodor még reggel is ugyanúgy fog tartani.

4, Rendezetlen szekrény és fiók.

Egy megfelelő szisztéma alatt tartott szekrény, fiók és bőrönd segít abban, hogy minden ruhát könnyedén megtalálj. Ha megfelelően összehajtod és elteszed, akkor nem kell attól félned, hogy ráncos lesz, így nem kell a következő alkalommal a vasalóhoz nyúlni.

5, Tüsszentés és köhögés a kezünkbe.

Szüleink arra tanítottak, hogy tegyük a szánk elé a kezünket, ha tüsszentünk, köhögünk vagy ásítunk. Viszont ez nagyon rossz tanács volt, ugyanis nem a tenyerünket kellene a szánk elé tenni, hanem a kézhajlatunkat. A vírusok nagyon gyorsan terjednek és szaporodnak, így ha a tenyerünkkel bármihez vagy bárkihez hozzáérünk az azonnal megfertőződik. Ám nem csak adhatunk, de kaphatunk is bacikat, ha a szánkhoz tesszük a kezünket kilincs vagy pénz megfogása után. Viszont ha a hajlatodba köhögsz azzal meggátolod a kórokozók továbbterjedését.

6, Nem tisztítjuk ki megfelelően az eszközeinket.

Igazság szerint időt és pénzt is spórolhatsz, ha egy kis mosogatószert és vizet öntesz a turmix vagy az aprítógépbe és bekapcsolod. A centrifugális erő következtében alaposan elmoshatod mind a kést, mind a gép belső falát. A piszkos vizet ezután csak egyszerűen ki kell önteni és öblítés után gép már tiszta is.

7, Rossz alvási pozíció.

Egyesek a hátukon és az oldalukon, míg mások a hasukon alszanak. Tudjuk, hogy vannak emberek, akik nem tudják befolyásolni az alvó pozíciójukat, de mindenképpen meg kell jegyeznünk, hogy a hason való alvás nem épp a legjobb választás, ugyanis nyomást gyakorol a gerincre és a nyakra. A háton való alvás viszont megfelelően biztosítja mind a nyak, mind pedig a gerinc tartását. Akármennyire is forgolódsz éjszaka próbálj meg a hátadon elaludni.

8, Billentyű lábak használata.

Tudjuk, hogy sokan azért használják a billentyűzet lábait, hogy jobban rálássanak a billentyűkre, de ha nem muszáj ne használjuk túl sokat, ugyanis a csukló megfájdulhat, ha sokáig ebben a pózban van. Fontos, hogy a billentyűzet párhuzamos legyen az asztallal, mert csak így biztosíthatunk megfelelő tartást a csuklóknak.

9, Nadrágok tárolása.

Biztos észrevettétek már, hogy a szekrényben összetűrt nadrágokat elég sűrűn kell vasalni. Igazság szerint, mivel rosszul vannak hajtva ezért könnyen gyűrődnek is. Annak érdekében, hogy ne kelljen minden alkalommal vasalnod, célszerű egy vállfa köré tekerni a nadrágot, vagy törülköző tartóra tenni, így nem keletkezik rajta ránc.

10, Cipőfűzőkötés.

A bekötött cipőfűző kettő “nyuszifüléből” készíts egy X-et, bújtasd át a felső nyuszifület az alsó alatt és húzd meg. Ezzel vége a gyorsan kikötöződő cipőknek.

Tény, hogy a régi bevett szokásaink megváltoztatása kezdetben nagyon bonyolult feladat, de való igaz, hogy többnyire rosszul csináljuk őket. Mindazonáltal sosincs késő újratanulni bizonyos feladatokat, sőt lehet, hogy ma már sokkal könnyebb lesz velük az életünk.

Add Comment