Ezt a 10 létfontosságú illemszabályt, neked is tudnod kell, hogy elkerüld a kínos helyzeteket!

A mostani rohanó világban nincs arra időnk, hogy nyugodtan leüljünk családunk körében ebédelni vagy vacsorázni, pedig az étkezés nagyon fontos részét képezi az életünknek. Általában akkor van lehetőség együtt étkezni a szeretteinkkel, mikor eljön a hétvége. Ám ekkor észre sem vesszük, hogy mennyire illetlenül viselkedünk az asztalnál. Nyomkodjuk a telefonunkat, beszélgetünk a barátainkkal, mindenféle szórakoztató programokat indítunk el okostelefonunkon. Ilyenkor tudat alatt kizárjuk a külvilágot, és nem is figyelünk oda arra, amit a családunk mond nekünk.

Ennek elkerülése érdekében összeszedtünk 10 illemszabályt, amivel minden embernek tisztában kellene lennie. Nagyon ritka az a példa, hogy valaki mindet betartsa. Régen viszont ez a viselkedés és hozzáállás még normálisnak számított.

Nem csak illetlen és faragatlan dolog az étkező asztalnál simogatni a telefonunkat, hanem higiéniai szemszögből nézve sem túl egészséges. Legyen az eszköz a zsebben, csak abban az esetben lehet az asztalon, ha fontos hívást vagy üzenetet vársz.

Házigazdaként eszedbe se jusson elsőként leülni a vacsora asztalhoz! Akkor is legyünk udvariasak, ha vendégeink késve érkeznek meg hozzánk. Nagyon illetlen előbb nekilátni az ételnek.

Mindig legyünk illemtudók! Elképzelhető, hogy kedvenc ételünket szolgálja fel kedvesünk, de ez még nem jogosít fel arra, hogy elegyük azt a többi ember elől.

Ha valamit szeretnénk mesélni, de már nem fogyasztunk többet, lehetőleg tegyük le az evőeszközöket. Illetlen dolog a villánkkal hadonászva magyarázni.

Ha olyan ételt fogyasztunk, amihez kenyeret kell enni akkor törjük, ne harapjuk!

Aki azt hiszi, hogy dísznek adnak a kávé vagy tea mellé tányért, az nagyon téved. Voltaképpen erre kellene tenni a cukor vagy édesítőszer csomagolását.

Az éttermekben egy asztalra általában csak egy só és borsszórót helyeznek ki. Attól mert hozzád van a legközelebb nem szabad ott tartanod magadnál. Légy udvarias és automatikusan add tovább, amint megízesítetted az ételed.

Mindegy, hogy ismered vagy nem ismered az illetőt, koccintásnál mindig a másik szemébe kell nézni!

Ha egy mód van rá, ne az asztalnál akard kifésülni a hajad, vagy megigazítani a sminked. Ilyenkor csendben állj fel ás menj ki a mosdóba.

És végezetül íme a legfontosabb dolog!

Add Comment