A nők többsége úgy gondolja, hogy ha már elmúlt 40 éves, akkor már mindenhez túl késő van. Egy új szerelemhez, munkahely váltáshoz, tanuláshoz, bármihez. Bizony, mind ezt hiszik. Egyesek elfogadják ezt az állapotot, nem harcolnak ellne, csak szép csöndben beletörődnek a magányba, míg mások olyan kapcsolatokba menekülnek melyben nem boldogok, csak kényszer helyzet miatt választották azt az utat.

Köztudott, hogy 40 éves kor után kezdődik az élet legkülönlegesebb életszakasza. A pszichológusok összegyűjtöttek 7 fő előnyt, amivel csak a 40-es éveiben járó hölgyek részesülhetnek.

Gyermekeid már felnőttek és önálló életet élnek. Nem kell többé gondolkodnod, hogy kire bízd a gyerekeidet, ha el kell menned valahova, nem kell hazarohanni a munkából, hogy segíts nekik a leckékben. Most már a saját idődet arra fordítod amire csak szeretnéd, leginkább magadra.

Biztos, hogy a pénzügyi helyzeted is javul ebben az életszakaszban. Megtaláltad a megfelelő munkahelyet, és a fizetésedet jobbára most már magadra költheted, hiszen gyermekeidnek már saját keresete van.

Egy csomó élettapasztalattal rendelkezel, ezáltal bölcsebb és okosabb lettél. Tudod, hogyan kell kiszűrni a valódi problémákat és elengedni azokat. Könnyedén megérted az emberek szándékait és vágyait. Tudod, ki az, aki jó hatással van rád, és kitől kell távol tartanod magad.

Valószínűleg már voltál szerelmes, és tudod, mi az igazi szerelem. Tudod, hogyan lehet megkülönböztetni az igazi érzéseket azoktól a fellángolásoktól, amik hamar elmúlnak.

A pszichológusok gyakran mondják, hogy a fiatal lányok olyan kapcsolatban vannak, amitől jobb lenne megszabadulni. A felnőtt nők, általában, jobban tudják mérlegelni a helyzetet, és tudják, hogy egyes megoldások csak előnyükre válhat a jövőben.

Ebben a korban már a gyerekek is megértik, ha a szüleik nem akarnak együtt maradni, ezért jobb, ha külön válnak. Ennek eredményeképpen a 40 éves férfiak és nők szabadon és új kapcsolatra tehetnek szert.

Megtanultál függetlenül döntéseket hozni, így nincs szükséged más tolakodó tanácsaira. Így több időt tudsz fordítani saját magadra, és elkezdheted végre szeretni magad.