KeződoldalEgészségEzt jelenti, ha elhunyt szeretteidről álmodsz

Ezt jelenti, ha elhunyt szeretteidről álmodsz

-

Magával akar ragadni minket? Vagy talán egy imát kér? A halottakról szóló álmok általában valamilyen érzelmet ébreszt bennünk. Az álmoskönyvek sem mindig értenek egyet ennek a jelentésével.

Rossz előjel vagy a remény beteljesülése?

Gyakran álmodunk olyan személyről, aki hiányzik és örökre eltűnt. Anya, apa, nagymama, nővér, barát – bárki is volt az, fontos szerepet játszott az életünkben és közel állt hozzánk. Ennek a személynek a halála után az alvás az egyetlen lehetséges formája annak, hogy “találkozzunk” velük. Újra láthatjuk, beszélhetünk vele, megérinthetjük. Olyan érzés, mintha ismét együtt lennénk. Teljesen természetes. Egy ilyen álom után lehet, hogy nem is szeretnénk felébredni. Olyan is előfordul, hogy az egész egy rémálommá válik és az elhunyt személy kellemetlen körülmények között jelenik meg. De miért?

Vannak, akik nem szeretnek álmodni. Úgy egyébként sem. Ha jót álmodunk, akkor kár, hogy vége… egy rossz álom pedig egyértelműen nyugtalan alvást jelent. Mi értelme akkor az egésznek?

Különböző módon értelmezzük a halottakról szóló álmokat. Kíváncsiak vagyunk, hogy mit jelenthetnek. Az elhunyt magával akar ragadni minket? Esetleg valami fontosat akar mondani?

Az elhunyt emberekkel kapcsolatos álmok leggyakrabban olyan emberekben jelennek meg, akik életükben erős, negatív érzelmek befolyása alatt állnak. Úgy érzik, hogy tehetetlenek, problémáktól szenvednek melyekkel nem tudnak megbirkózni. Ettől magányosnak érzik magukat. Ilyen esetben egy elhunyt személyről való álmodozás tehetetlenséget jelent a múlthoz képest, mellyel meg kell tudnunk békélni és a jövőre koncentrálni.

Ha az álmunkban az elhunyt személy él és virul, akkor annak többféle jelentése lehet. Egy ilyen álom figyelmeztetés a közvetlen közelünkben élő emberek okozta veszélyek és hűtlen szándékok ellen. Ilyenkor érdemes ébernek lenni és óvatosan dönteni. Az álomértelmezés óvatosságot javasol, különösen akkor, ha az elhunyttal vitatkozunk. Ez azt jelenti, hogy a környezetünkben valaki a kudarcunkat kívánja.

Persze az is meglehet, hogy nincs az egésznek semmi jelentősége. Egyszerűen hiányzik az illető és a vágyakozás, valamint a gondolatok tömege arra készteti kedvesünket, hogy éjszaka visszatérjen hozzánk. Ezek rendszerint az elhunyt nagymamák, nagypapákról szóló álmokra vonatkoznak. Gyakran előfordul, hogy alvás közben újra átéljük egy szeretett ember elvesztését. Ismét látjuk betegeskedni, vagy épp a temetését. Ez azt jelenti, hogy nem tudtunk megbékélni az elvesztésével.

Ha egy beteg ember elhunytról álmodik, az az egészségi állapot romlását jelzi. Ha az álomban beszélgetünk az elhunyttal, akkor az viszont pont az ellenkezője. Jó híreket sejtet.

A halottakról a rendkívüli intuícióval rendelkező emberek gyakran álmodnak. Az ilyen egyének gyakran megéreznek számos közelgő eseményt. Egyesek szerint a halottak próbálnak figyelmeztetni bizonyos dolgokra.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezt is olvasd el

Ő az élő Maugli – Éveken át élt a dzsungelben, hogy...

0
A világon élnek olyan emberek, akik nem olyannak születtek mint az átlag. Ők valamilyen veleszületett rendellenességgel, betegséggel, egyedi megjelenéssel látták meg a napvilágot. Egy...