KeződoldalEmberekFurcsa módszer: A terhes kismamák fésűt visznek a szülőszobába, de egyáltalán nem...

Furcsa módszer: A terhes kismamák fésűt visznek a szülőszobába, de egyáltalán nem arra használják

-

A várandósságnak vannak olyan oldalai, amiről nem igen beszélnek. Sokak szerint nem olyan vészes, ahogyan azt beállítják, ám azt csak az tudja igazán, aki már legalább egyszer átélte az élete során. Akik még soha nem hordtak a szívük alatt gyermeket nem tudják, mennyire fárasztó, kimerítő, fájdalmas is ez az időszak. Mind a testet mind a lelket megviseli, de miután meglátják gyermeküket ezek a negatív érzések szertefoszlanak.

A szülés is megosztja az embereket, akadnak akik a hagyományos szülést, mások a császárt támogatják. Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy melyik verziót választja! Ellőfordult már, hogy a császáros anyukákat azzal vádolták, hogy megkönnyítik a szülést, viszont ha józan paraszti ésszel belegondolna az emberek, akkor rájöhetnek, hogy ez az eljárás sem fenékig tejfel. Kezdjük ott, hogy mindent felvágnak annak érdekében, hogy a picihez jussanak. Bőrt, ereket, izmokat…stb. A lábadozás sem egy könnyű folyamat, mert a varrat nagyon könnyen szétszakadhat, ha nem figyelnek oda. Nehezet nem is emelhetnek, mert akkor is varratszakadás léphet fel.

Egy normális szülés során az órákon át tartó vajúdás mellett a tolási szakasz sem túl könnyű folyamat. Az akkor tapasztalt fájdalmakat szintén nem tudják elképzelni azok, akik még nem szültek. Viszont akadnak módszerek, mellyel csökkenteni lehet a vajúdás és szülés alatti fájdalmat. A megoldás rengeteg nőt lepett meg.

Nem kell semmi más hozzá, csak egy fésű. Igen, jól olvastad. A haj szétválasztásához használt fésű a lehető legjobb érzéstelenítő, amit szülés során lehet használni. A módszert a Fox Valley Birth and Baby nevű oldal osztotta meg Facebookon.

A módszer szerint a fésűt fogakkal lefelé kell beleragasztani, beletenni a tenyérbe, ami úgy fog működni, mint egy akupunktúra. Ennek hála pedig a nők megkönnyebbülhetnek. Ez az alkalmazás a tudományra hagyatkozik. Az agy egyidejűleg csupán néhány érzésre tud összpontosítani és mivel a kezekben lévő idegvégződések közelebb vannak hozzá így azt a fájdalomüzenetet előbb kapja meg. Ezzel akár egy-két pillanatra is meg lehet feledkezni a vajúdás fájdalmaitól.

Akadtak anyukák, akik valóban megerősítették ennek a módszernek a hatékonyságát. Több komment is érkezett a poszt alá, miszerint a módszer valóban működik. Az egyik kommentelő arról mesélt, hogy a szülés során ő egy műanyag sündisznót fogott a kezében, és minden összehúzódásnál megszorította. Elmondása szerint hatékony volt.

Egy másik arról számolt be, hogy a férje a fájásoknál finoman belecsípett a vállába, ami szerinte hasonlóan működött, mint a fésűs megoldás.

Ti hallottatok már erről?

Ezt is olvasd el