KeződoldalÉrdekességekHa meg tudod oldani ezt a 7 feladványt, elmondhatod a barátaidnak, hogy...

Ha meg tudod oldani ezt a 7 feladványt, elmondhatod a barátaidnak, hogy egy igazi zseni vagy!

-

Az agyunknak – az izmainkhoz hasonlóan – ugyancsak szüksége van arra, hogy rendszeresen eddzük és karbantartsuk, hogy ne lustuljon el! Ehhez pedig az az egyik legjobb módszer, ha feladványokat oldunk, vagy legalábbis próbálunk megoldani.
Az alábbiakban 7 ilyet gyűjtöttünk össze, ami garantáltan megdolgoztatja az agyadat.
Az első részben sorra követik egymást a feladványok, majd a 7. után mutatjuk a megfejtéseket.

1. Melyikük a gazdag?

Mindkét nő egyedülálló. Egyikük egész életében szegénységben élt, de most sok pénzt nyert. Kitalálod melyik nőről van szó?

2. Melyik utat válassza?

Egy férfi már hosszú órák óta a Déli-sarkot járta, amikor is hirtelen hatalmas vihar kerekedett. Sikerült két barlangot találnia, azonban észrevette, hogy az egyikben egy éhes jegesmedve van, a másikban pedig radioaktív hulladék. Melyiket kell választania a túléléshez?

3. Melyik a kijárat?

Egy hercegnőt bezártak egy toronyba. Megtudta, hogy a négyes számú ajtón elmenekülhet, azonban a szobában csak három ajtó volt. Hogyan tud kijutni?

4. Melyik lift a biztonságos?

Tom üzenetet kapott, hogy a nyomában van valaki, aki bántani akarja és aki épp most lépett be az épületbe. Amíg Tom várt, a két lift egyszerre ért oda és mindkét liftben gyanús alak állt. Melyik liftet kell választania Tomnak, hogy megmeneküljön?

5. Mi a baj a képpel?

6. Ki a hazug?

A főnök, amikor beért az irodájába, észrevette, hogy hiányzik az asztaláról egy nagyon fontos dokumentum. A rendőrök leszűrték 3 személyre a lehetséges tetteseket, akik azonban egytől-egyig azt állították, hogy nem is voltak az épületben. Melyikük hazudik?

7. Hogyan menekülhet meg?

Egy embert bezártak egy épületbe. A házban 4 ajtó volt, azonban csak az egyiken tud megmenekülni. Az első ajtó mögött extrém hideg várná és rövidesen megfagyna. A második ajtó mögött éhes cápák vannak. A harmadik ajtó mögött egy mérgező gázzal teli szoba van. A negyedik ajtó mögött, pedig úgy perzsel a Nap, hogy azonnal elégne. Hogyan menekülhet meg?

Most pedig jöjjenek a megoldások!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

Nos, mennyit sikerült megoldanod? Írd meg hozzászólásban!

Ezt is olvasd el