KeződoldalEmberekHalálos csapdák az erdőben - A rendőrség már a lakosság segítségét kéri

Halálos csapdák az erdőben – A rendőrség már a lakosság segítségét kéri

-

A lengyelországi Chęciny településen ismeretlen elkövetők fémhuzalokat feszítettek ki a fák közé. Ezek a halálcsapdák nagy valószínűséggel az erdőben közlekedő motorosokat várták, akik megszegik a szabályokat és engedély nélkül hajtanak át a terepen. A rendőrség most azon van, hogy elkapja azokat az embereket, akik ezekért a csapdákért felelősek.

Az időjárás kimondottan kedvezett azoknak, akik szeretnek az erdőben kirándulni. Sokan úgy döntöttek, kihasználják a jó idő adta lehetőségeket és nyakukba veszik a természetet. Sajnos egyesek olykor törvényt szegnek, ezért minden egyes év tavaszán és nyarán a rendőrök temérdek bejelentést kapnak olyan motorosokról, akik megszegik a tiltásokat és bemennek az erdőbe. Nyilván akadnak, akik nem várják meg a rend éber őreinek intézkedését és inkább a saját kezükbe veszik az irányítást.

A minap az erdészeti területre valaki/valakik 18 fémhuzalt feszítettek ki. Ez egy olyan terület, amit nemcsak a gyalogosok használnak, hanem a kerékpárosok és a futók is. Valószínű, hogy akik a huzalokat kifeszítették a motorosok életét akarták megnehezíteni.

A rendőrség felhívja a lakosság figyelmét, hogy mikor a motorosok engedély nélkül közlekednek az erdőben, azt be kell jelenteni!

“Szeretnénk mindenkit emlékeztetni, hogy a gépjárművel történő behajtás szabálysértésnek minősül. Aki az erdei területeken észleli az előírások megsértését, először értesítse az illetékes hatóságokat, vagy az erdőőrséget, rendőrséget.” – jelenti ki Karol Macek a kielcei Városi Rendőr-főkapitányság munkatársa.

A rendőrség vállalta az ügyet, s kivizsgálja az életveszély vagy az egészségkárosodás közvetlen kockázatát. A tisztek nagy erőkkel keresik az elkövetőt/elkövetőket, és a helyi lakosok segítségét is szeretnék kérni ebben. Ha bárki bármit tud az esetről, vagy tudja, ki feszítette ki a huzalokat az értesítse a rendőrséget. Az információkat név nélkül is lehet jelenteni.

Ha egy száguldozó motoros véletlenül belehajtana a huzalba annak nagyon súlyos és tragikus következményei is lehetnének. Sajnos nem ez volt az első alkalom, hogy megpróbálták megfékezni a motorosokat az erdőben.

Ti mit gondoltok erről a típusú “igazságszolgáltatásról”?

Ezt is olvasd el