KeződoldalÉrdekességekHalálos játék került forgalomba! Azonnal dobd ki, ha te is vásároltál belőle!

Halálos játék került forgalomba! Azonnal dobd ki, ha te is vásároltál belőle!

-

A játékgyártók napról napra előrukkolnak valami újdonsággal, ám korántsem lehetünk biztosak abban, hogy gyermekeink biztonságban vannak. Soha ne tévesszen meg a látszat, minden játékot alaposan ellenőrizni kell még akkor is, ha ezt a gyártók is megteszik. Azt mindannyian tudjuk, hogy nem veszünk apró kütyüket, amiket a gyerekek a szájukba vehetnek, lenyelhetnek vagy éppen megfulladhatnak tőle. Ennek ellenére bőven vannak olyan játékok, amik ártatlannak tűnnek, mégis hatalmas veszélyt rejtenek magukban.

A legújabb őrületre az orvosok hívják fel a figyelmet: “Dobd ki ezt a ba…ságot, ne vedd meg ezt az áljátékot!” A közelmúltban három gyermeket kellett beszállítani a krakkói egyetemi kórházba, akik mágneses golyókat nyeltek le. Ezek az apró golyók színesek és pontosan úgy néznek ki, mint a gyöngyfüzérek.

Nehezen hihető, de az egyik gyermek gyomrában ötven darab ilyen golyó volt. A mágneses golyók összetapadnak és elzáródást okoznak a bélfalon, ami súlyos következményekkel jár.

Az orvosok minden ilyen esetet igyekeznek nyilvánosságra hozni és figyelmeztetni a szülőket a veszélyre. A legnagyobb baj az, hogy nem minden gyermeken lehet segíteni, ugyanis van, amikor már későn érkeznek. “Ügyeletben voltam, amikor behoztak egy gyereket, aki mágneses golyókat nyelt le. Sajnos már nincs olyan hét, hogy ne szállítanának kórházba gyerekeket azzal, hogy mágneses golyókat nyeltek le” – nyilatkozta a krakkói kórház orvosa.

Az orvos sokkoló fotókat is posztolt:

A hozzászólásokban több orvos is hangot adott véleményének és megosztották eddigi tapasztalataikat. Többen írták, hogy volt olyan gyermek, akin sajnos már nem tudtak segíteni.

“Ez a fajta játék, amit szórakozásnak neveznek, gyermekek életét követeli. Nemcsak az egészségüket, hanem az életüket teszi kockára, amit nem engedhetünk meg!”

Ezt is olvasd el