KeződoldalEmberekHányszor eshetünk szerelembe életünk során? - Íme a részletek

Hányszor eshetünk szerelembe életünk során? – Íme a részletek

-

Nem lehet eléggé kihangsúlyozni, hogy a szerelem nehéz, bonyolult, mégis egy csodálatos érzés. Úgy véljük, hogy nincsenek véletlenek és mindennek oka van. Bizonyos emberek belépnek az életünkbe, míg mások távoznak belőle, de mindegyiküknek fontos szerepe van. A szakemberek szerint életünk során háromszor leszünk igazán szerelmesek és mindhárom illetővel okkal találkozunk.

Van, akit az élet tanító célzattal sodor az utunkba, van, akit azért, hogy megismerjük a szerelmet és van, akit azért, hogy általa mi magunk is kiteljesedhessünk. De lássuk, mit is mondanak az “okosok” életünk három szerelméről.

Az első szerelem

Az első szerelem általában tizenéves korunkban toppan be az életünkbe, például a középiskolai évek során. Ez a szerelem a rózsaszín köd, egy ártatlan és mesebeli sztori. Egy leírhatatlan érzés, amikor elkezdünk megismerkedni magunkkal abban a helyzetben, amikor van egy párunk. Az első szerelem ellen általában a szülőknek sincs különösebb kifogása, hiszen ők velünk ellentétben pontosan tudják, hogy nem tart örökké. Mi azonban úgy véljük, hogy ez a kapcsolat egy életen át tart majd, örökké kitartunk egymás mellett. Ekkor bármit megteszünk a szerelmünkért, kompromisszumokat kötünk és képesek vagyunk a megalkuvásokra is.

Ilyenkor nem hallgatunk senkire és csak az érdekel minket, hogy mit gondolnak rólunk mások. Kapcsolatunk külső szemmel tökéletes, de ennek ellenére mi magunk rengeteg apró és nagyobb kellemetlenséggel küzdünk meg közben. Sokat dilemmázunk azon, hogy átadjuk-e magunkat teljesen a másiknak és hogy valóban tényleg ő-e az, akivel képesek lennénk leélni életünket. A lányok esetében pedig előkerül még egy fontos kérdés. Ez pedig nem más, minthogy féltve őrzött kincsüket odaadják-e a fiúnak, akivel először érezték ezt a varázslatos dolgot. Általában az első szerelmek véget érnek, méghozzá nem is olyan sokára, bár a kivételek csak erősítik ezt a szabályt. Hiszen van, aki hosszú éveken kitart párja mellett, esetleg az egyetem vagy költözés választja csak szét őket.

A második szerelem

A második szerelem nyújtja nekünk a legnagyobb leckét az életben. Ekkor már vége a tini éveknek és elkezdjük kibontogatni szárnyainkat. Szembesülünk azzal, hogy kik vagyunk és valójában mi az, amit elvárunk egy párkapcsolattól. Hiszünk benne, hogy ez az elsőnél is jobb kapcsolat lesz. Aztán nagy valószínűséggel ráébredünk, hogy csak a szerelembe vagyunk szerelmesek, de ehhez nem a legmegfelelőbb társat választottuk.

A második szerelem valójában egy ördögi kör, ami sok szenvedést okoz, mégis képtelenek vagyunk kimászni belőle. Pontosan tudjuk, hogy ez a kapcsolat nem jó, semmi örömünket nem leljük benne. Sem lelkileg, sem fizikailag nem érezzük jól magunkat benne, frusztráltak, szomorúak, sőt, akár depressziósak is lehetünk benne. A kiszállás azonban ezek ellenére is rendkívül nehéz. Rabjai vagyunk az adott embernek, a kapcsolatnak. Egy darabig igyekszünk megtalálni a megoldást, mivel nem akarunk magunktól eldobni mindent. A második szerelemről azt hisszük, hogy életünk legjobb választása ez, de végül rájövünk, hogy inkább életünk legnagyobb hibáját követtük el.

A harmadik szerelem

A harmadik szerelem akkor toppan be az életünkbe, amikor a legkevésbé sem számítunk rá, sőt, talán egyáltalán nem is vágyunk kapcsolatra. Ez a szerelem magával ragad, szenvedélyes és éppen ezért nem is hinnénk, hogy tartós lehet. Úgy véljük, ez a kapcsolat szöges ellentéte annak, amiről eddig álmodtunk. Fogalmunk sincs róla, hogyan csöppenhettünk bele ebbe az egészbe, amikor nem is akartuk?

A kapcsolat elején nincsenek elvárások, minden teljesen természetesnek tűnik és ez az, amitől később úgy érezzük, hogy a megfelelő ember mellett vagyunk. Életünk során felállítunk jó néhány szabályt és ez alól szerelmi életünk sem kivétel. Mégis az igazi szerelem szembemegy az összes szabállyal, ideális képpel, amit korábban elképzeltünk. Ekkor ébredünk rá, hogy az igaz szerelemnek semmi köze ahhoz, hogy mi magunk mit képzeltünk el és milyen emberről álmodoztunk.

Sajnos nem mindannyiunknak lehet része abban, hogy megtalálja az igazit, a nagy Ő-t, aki mellett valóban önmaga lehet. A szakemberek szerint mindez csak akkor következik be, ha készen állunk erre a kapcsolatra. A tanulási folyamat pedig akár hosszúra is nyúlhat. Lehet néhány év vagy akár egy egész élet. Az igaz szerelemre így is, úgy is érdemes várni, mert senki más nem tehet olyan boldoggá és teljessé minket, mint a nagy Ő.

Ezt is olvasd el

12 éve vesztette el a világ Michael Jacksont – Ő pótolhatatlan...

0
Michael Jackson élete mindig is érdekes volt az emberek és a paparazzik számára. Gyakorlatilag minden lépését figyelték és egyetlen lehetőséget sem szalasztottak el, hogy...